Latijns Amerika stuwt omzet Carrefour

Redactie ABM Financial News - 13 april 2017, 08:01

Aziƫ blijft lastige markt voor Franse supermarktketen.

(ABM FN-Dow Jones) Carrefour heeft in het eerste kwartaal van 2017 een hogere omzet geboekt dankzij positieve wisselkoerseffecten en gestegen benzineverkopen, alsmede als gevolg van de combinatie van fysieke winkelverkoop en online omzet. Dit maakte het Franse supermarktconcern donderdag voorbeurs bekend.

De totale omzet steeg tegen constante valutaverhoudingen met 6,2 procent naar 21,3 miljard euro, waarbij de omzetstijging in het voedingsmiddelensegment met 5,9 procent toenam. Wisselkoerseffecten stuwden de omzet met 3,9 procent, maar de timing van Pasen in het tweede kwartaal tegen het eerste kwartaal vorig jaar drukte de omzet met 1,6 procent.

Er was solide omzetstijging in thuismarkt Frankrijk en andere Europese landen. De omzetgroei in Latijns Amerika tegen constante valutaverhoudingen bedroeg liefst 30,9 procent, maar in Azië was er omzetkrimp van ruim 4,1 procent, vooral door de slecht presterende Chinese markt. Al geruime tijd blijkt Azië een moeilijke markt voor het Franse supermarktconcern.

Outlook

Voor heel 2017 mikt Carrefour, zoals bij de jaarrapportage over 2016 gemeld, op een omzetgroei van 3 tot 5 procent gerekend tegen constante wisselkoersen. 

Het aandeel Carrefour sloot woensdag 0,2 procent hoger op 21,26 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

Markten zien macrocijfers tegemoet.

1 uur geleden - Lees verder

Lowe's verlaagt winstverwachting ondanks stijgende resultaten

Amerikaanse doe-het-zelver handhaaft omzetverwachting.

1 uur geleden - Lees verder

Weinig beweging op Europese beurzen

Wachten op Jackson Hole.

1 uur geleden - Lees verder

Dochter Kardan haalt opdrachten Angola binnen

Voor bijna 300 miljoen dollar werk.

1 uur geleden - Lees verder

Beursblik: orderboek Sif richtpunt voor beleggers

Beleggers benieuwd naar bezetting Rotterdamse Maasvlakte.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
CARREFOUR toevoegen aan uw watchlist 20,78 0,92% 0,19 20,59