Latijns Amerika stuwt omzet Carrefour

Redactie ABM Financial News - 13 april 2017, 08:01

Aziƫ blijft lastige markt voor Franse supermarktketen.

(ABM FN-Dow Jones) Carrefour heeft in het eerste kwartaal van 2017 een hogere omzet geboekt dankzij positieve wisselkoerseffecten en gestegen benzineverkopen, alsmede als gevolg van de combinatie van fysieke winkelverkoop en online omzet. Dit maakte het Franse supermarktconcern donderdag voorbeurs bekend.

De totale omzet steeg tegen constante valutaverhoudingen met 6,2 procent naar 21,3 miljard euro, waarbij de omzetstijging in het voedingsmiddelensegment met 5,9 procent toenam. Wisselkoerseffecten stuwden de omzet met 3,9 procent, maar de timing van Pasen in het tweede kwartaal tegen het eerste kwartaal vorig jaar drukte de omzet met 1,6 procent.

Er was solide omzetstijging in thuismarkt Frankrijk en andere Europese landen. De omzetgroei in Latijns Amerika tegen constante valutaverhoudingen bedroeg liefst 30,9 procent, maar in Azië was er omzetkrimp van ruim 4,1 procent, vooral door de slecht presterende Chinese markt. Al geruime tijd blijkt Azië een moeilijke markt voor het Franse supermarktconcern.

Outlook

Voor heel 2017 mikt Carrefour, zoals bij de jaarrapportage over 2016 gemeld, op een omzetgroei van 3 tot 5 procent gerekend tegen constante wisselkoersen. 

Het aandeel Carrefour sloot woensdag 0,2 procent hoger op 21,26 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Valuta: dollar en pond mogelijk onder druk

Amerikaanse schuldenplafond in vizier.

18 minuten geleden - Lees verder

Geldhoeveelheid eurozone neemt toe

Toename van 5,3 procent in maart.

20 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: ABN AMRO start volgen Coca-Cola European Partners met Verkopen advies

Koersdoel vastgesteld op 32,00 euro.

29 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: blijft voorzichtig met Gemalto

Bryan Garnier plaatst vraagtekens bij nieuwe winstverwachting.

35 minuten geleden - Lees verder

Winst Royal Bank of Scotland overtreft verwachtingen

Bank verwacht winstgevendheid in 2018.

42 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
CARREFOUR toevoegen aan uw watchlist 21,64 0,46% 0,10 21,54