Olieprijs sluit lager

Redactie ABM Financial News - 13 april 2017, 20:47

EIA verlaagde groeiverwachtingen 2017.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag lager gesloten. De mei-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 0,07 dollar lager, of 0,1 procent, op 53,18 dollar.

Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) verlaagde in zijn maandelijkse rapport over de oliemarkten zijn groeiramingen voor dit jaar. De organisatie gaat nu uit van een wereldwijde groei van de vraag van 1,3 miljoen vaten per dag, maar waarschuwde dat dit mogelijk zelfs "te optimistisch" is.

De verzwakking betekent een uitdaging voor de inspanningen van de OPEC om het aanbod te verminderen en de prijzen te stuwen door een einde te maken aan het overaanbod, dat de laatste drie jaar op de oliemarkt drukte.

Het IEA zei evenwel ook dat de oliemarkt meer in balans is gekomen.

Olieprijzen bewogen op en neer, maar marktvolgers waarschuwden ervoor om hier niet al te veel achter te zoeken, omdat de schommelingen waarschijnlijk ook te maken hadden met technische factoren in aanloop naar het lange Paasweekend. Gezien de huidige geopolitieke onzekerheid zullen veel handelaren geen grote posities innemen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meeste aandelen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street begint de week zonder spektakel

FAANG-aandelen weer onder druk.

Gisteren - Lees verder

Hertz levert auto's aan Apple voor ontwikkeling zelfrijdende technologie - media

Aandeel van autoverhuurbedrijf flink in de lift op de berichten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street richting verdeeld slot

FAANG-aandelen onder druk.

Gisteren - Lees verder

Technisch herstel olieprijs

Koopjesjagers zien kansen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.