Overnames vlot weer op de agenda Fagron

Redactie ABM Financial News - 13 april 2017, 08:37

Besluit over HL Technology laat nog op zich wachten.

(ABM FN-Dow Jones) De Buy & Build strategie die Fagron jarenlang bezigde is nog niet terug op het programma, maar dit kan vanaf de zomer veranderen. Dit zeiden bestuursvoorzitter Hans Stols en financieel directeur Karin de Jong donderdag tegenover ABM Financial News.

Het belangrijkste nu is volgens de topman dat Fagron tot augustus aan zijn verplichtingen voldoet. Vooralsnog "voldoet [Fagron] goed", meent Stols.

De voorbereidingen voor Buy & Build zijn evenwel in volle gang. Zo zal een nieuwe directeur voor fusies en overnames vermoedelijk heel vlot tekenen. "De handtekening hangt boven het papier", aldus Stols.

De CEO ziet ook voldoende potentieel in de markt voor overnames.

Eind 2016 had Fagron een schuldratio van 3,18. Hoeveel die ultimo maart was, wilde De Jong niet zeggen. Die datum gold dan ook niet als een meetmoment voor de kapitaalverstrekkers, verduidelijkte de CFO. Bij de rapportage van de cijfers over 2016 zei De Jong evenwel tegen ABM Financial News dat Fagron eerst een schuldratio van minder dan 3 nastreeft, een kwestie van cash genereren en schulden verlagen.

Fagron moet dit jaar een drietal leningen aflossen. Op 15 april vervalt zowel een lening van 45,0 miljoen dollar (4,15% Series A Notes) en 22,5 miljoen euro (3,55% Series B Notes). Vervolgens vervallen op 2 juli Eurobonds ter waarde van 225,0 miljoen euro.

Vreemde eend

Over HL Technology, dat geldt als een "vreemde eend in de bijt", is nog geen besluit genomen. CFO De Jong verwacht in het lopende kwartaal meer te kunnen zeggen over de plannen met dit onderdeel.

Hoofdpijndossiers

Fagron kampt nog met een drietal juridische hoofdpijndossiers, waarvan er twee betrekking hebben op ontevreden oud-eigenaren en een een onderzoek betreft door de Amerikaanse overheid.

Over dit laatste zei Stols donderdag dat de gesprekken "in goede sfeer verlopen".

Na de overname van JCB door Fagron ontstond een conflict over een earn-out regeling ter waarde van 6 miljoen dollar in contanten. Volgens de magistrale bereider heeft de betreffende partij geen recht op deze uitkering, maar dit wordt door de andere kant bestreden. De kwestie ligt onder de rechter, maar Stols verwacht niet dat er dit jaar nog duidelijkheid komt.

Bij de overname van AnazaoHealth kregen de eigenaren aandelen Fagron betaald. Zij zijn ontevreden, omdat de koers van Fagron implodeerde en hun belang fiks minder waard werd. Bij AnazaoHealth eist daarom één van de voormalige eigenaren tussen de 10 miljoen en 20 miljoen dollar van Fagron. Hier is het volgens de topman van Fagron wachten op een antwoord.

Woensdag sloot het aandeel Fagron 0,8 procent lager op 11,40 euro. Dit jaar staat de koers al ruim 17 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Alle agendapunten VNC goedgekeurd

Komende Bava stemt over one tier board.

18 minuten geleden - Lees verder

Wall Street klaar voor lagere opening

Markten zien macrocijfers tegemoet.

58 minuten geleden - Lees verder

VDL Nedcar start assemblage van BMW X1

Nederlands bedrijf bouwt weer model voor Duitse autofabrikant.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

Markten zien macrocijfers tegemoet.

3 uren geleden - Lees verder

Lowe's verlaagt winstverwachting ondanks stijgende resultaten

Amerikaanse doe-het-zelver handhaaft omzetverwachting.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
FAGRON toevoegen aan uw watchlist 12,96 -0,77% -0,10 13,06