Valuta: Trump praat dollar omlaag

Redactie ABM Financial News - 13 april 2017, 09:47

Inflatiedata eurozone op de rol.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft sinds woensdag een stevige daling doorgemaakt na de uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump in The Wall Street Journal over de dollarkoers en de positie van de voorzitter van de Federal Reserve, Janet Yellen.

"Met de opmerkingen over Yellen creëerde de president iets meer kans dat Yellen op kan gaan voor een tweede termijn", aldus valutahandelaar Joost Phielix van valutabroker Ebury. "In een eerder stadium uitte Trump zich nog helemaal niet zo positief over Yellens beleid. Een zinspeling op haar aanblijven staat garant voor een geleidelijke verhoging van de Amerikaanse rente en dat heeft een dempende werking op de dollar, die Trump nu juist te duur vindt", vulde Phielix aan.

De valutahandelaar schat wel in dat de daling van de dollar van tijdelijke aard kan zijn. 

De dollar van Australië liet donderdag een flinke stijging zien in reactie op goed ontvangen arbeidsdata over maart.  

Voor vandaag gaat de aandacht van de handelaar uit naar inflatiecijfers uit het eurogebied en producentenprijzen uit de Verenigde Staten, terwijl voor morgen in de Verenigde Staten de ontwikkeling in de consumentenprijzen en de detailhandelsverkopen over maart worden verwacht.

De euro noteerde donderdag op 1,0653 dollar. Eerder op de ochtend noteerde de euro zelfs even op 1,0672 dollar. De dollar noteerde op 109,20 yen. De Australische dollar steeg 0,8 procent naar 0,7582 Amerikaanse dollar. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beleggersvertrouwen blijft hoog en stabiel - ING BeleggersBarometer

AEX naar verwachting in de komende maanden omhoog.

Gisteren - Lees verder

Inverko klaar om uit eigen as te herrijzen

CEO voert orienterende gesprekken met kandidaten.

Gisteren - Lees verder

Timber meldt eerste belang in Avantium

Kapitaalbelang van ruim 3 procent.

Gisteren - Lees verder

FMR vergroot belang in Arcadis fractioneel

Kapitaalbelang verhoogd, stemrecht niet.

Gisteren - Lees verder

Goldman Sachs vergroot belang in Besi

Zowel kapitaalbelang als stemrecht verhoogd.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.