Valuta: Trump praat dollar omlaag

Redactie ABM Financial News - 13 april 2017, 09:47

Inflatiedata eurozone op de rol.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft sinds woensdag een stevige daling doorgemaakt na de uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump in The Wall Street Journal over de dollarkoers en de positie van de voorzitter van de Federal Reserve, Janet Yellen.

"Met de opmerkingen over Yellen creëerde de president iets meer kans dat Yellen op kan gaan voor een tweede termijn", aldus valutahandelaar Joost Phielix van valutabroker Ebury. "In een eerder stadium uitte Trump zich nog helemaal niet zo positief over Yellens beleid. Een zinspeling op haar aanblijven staat garant voor een geleidelijke verhoging van de Amerikaanse rente en dat heeft een dempende werking op de dollar, die Trump nu juist te duur vindt", vulde Phielix aan.

De valutahandelaar schat wel in dat de daling van de dollar van tijdelijke aard kan zijn. 

De dollar van Australië liet donderdag een flinke stijging zien in reactie op goed ontvangen arbeidsdata over maart.  

Voor vandaag gaat de aandacht van de handelaar uit naar inflatiecijfers uit het eurogebied en producentenprijzen uit de Verenigde Staten, terwijl voor morgen in de Verenigde Staten de ontwikkeling in de consumentenprijzen en de detailhandelsverkopen over maart worden verwacht.

De euro noteerde donderdag op 1,0653 dollar. Eerder op de ochtend noteerde de euro zelfs even op 1,0672 dollar. De dollar noteerde op 109,20 yen. De Australische dollar steeg 0,8 procent naar 0,7582 Amerikaanse dollar. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

46 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen overwegend lager gesloten

Markt maakt zich op voor Jackson Hole symposium.

2 uren geleden - Lees verder

Damrak sluit lager

Afwachtende houding voorafgaand aan Jackson Hole.

3 uren geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 95,4 procent.

4 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Na aantal rustige dagen weer wat meer actie.

4 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.