Aantal OPEC landen wil olieprijs van 60 dollar

Redactie ABM Financial News - 14 april 2017, 17:05

Saoedi-Arabie, Irak en Koeweit lijken verlenging productiedeal te steunen.

(ABM FN-Dow Jones) Een aantal grote olieproducenten die zijn aangesloten bij de Organisatie van olie-exporterende landen (OPEC), waaronder Saoedi-Arabië, streven naar een gemiddelde olieprijs van 60,00 dollar per vat. Dit meldde The Wall Street Journal vrijdag op basis van uitspraken van officials binnen het kartel.

Naast Saoedi-Arabië streven ook Irak en Koeweit een olieprijs op dat niveau na, omdat hiermee hun economieën worden aangejaagd en meer investeringen in de energiesector mogelijk zijn zonder dat de Amerikaanse schalieproductie hiermee te sterk wordt opgevoerd. Voor Saoedi-Arabië speelt bovendien ook mee dat een olieprijs van 60,00 dollar gunstiger is voor de geplande beursgang van een deel van staatsoliebedrijf Saudi Arabian Oil Co, aldus de Amerikaanse zakenkrant. 

De landen mikten eerder op een olieprijs van 55,00 dollar per vat, een niveau dat zo goed als werd bereikt door de in november 2016 gesloten productiedeal waarmee de output werd verlaagd met 1,2 miljoen vaten per dag. Die deal wordt naar verwachting verlengd tijdens een OPEC vergadering eind volgende maand in Wenen. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones & Co, Inc. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beleggersvertrouwen blijft hoog en stabiel - ING BeleggersBarometer

AEX naar verwachting in de komende maanden omhoog.

Gisteren - Lees verder

Inverko klaar om uit eigen as te herrijzen

CEO voert orienterende gesprekken met kandidaten.

Gisteren - Lees verder

Timber meldt eerste belang in Avantium

Kapitaalbelang van ruim 3 procent.

Gisteren - Lees verder

FMR vergroot belang in Arcadis fractioneel

Kapitaalbelang verhoogd, stemrecht niet.

Gisteren - Lees verder

Goldman Sachs vergroot belang in Besi

Zowel kapitaalbelang als stemrecht verhoogd.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.