Abbott Laboratories neemt Alere over tegen lagere prijs

Redactie ABM Financial News - 14 april 2017, 12:43

Juridisch geschil opgelost met verlaagd overnamebod.

(ABM FN-Dow Jones) Abbott Laboratories heeft een akkoord bereikt met Alere om het eerdere overnamebod te verlagen om daarmee een eind te maken aan een juridisch gevecht. Dit meldden de Amerikaanse farmaceuten vrijdag. 

In plaats van het aanvankelijke bod van 56,00 dollar per aandeel, zal Abbott nu 51,00 dollar per aandeel betalen voor Alere. The Financial Times maakte eerder vandaag al melding van een mogelijk akkoord tegen een lagere prijs.

De beoogde overname kwam in het geding nadat Abbott besloot om Alere voor de rechter te slepen in verband met het verzwijgen van "een serie negatieve ontwikkelingen bij het bedrijf die de waarde aanzienlijk veranderde". Onderdelen van Alere zouden zich naar verluidt schuldig hebben gemaakt aan onder meer criminele activiteiten.

Abbott en Alere verwachten de transactie in het derde kwartaal van 2017 af te ronden.

Het aandeel Abbott Laboratories sloot donderdag 1,9 procent lager op 42,67 dollar. Alere eindigde 0,1 procent in het rood op 42,31 dollar. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Winstval Carpetright

Waardedaling pond en nieuwe concurrent speelden tapijtgigant niet in de kaart.

9 minuten geleden - Lees verder

Norges Bank verkleint belang in Corbion

Kapitaalbelang teruggebracht tot onder grens van 5 procent.

43 minuten geleden - Lees verder

Sprint in gesprek met Comcast en Charter

Door gesprekken zou fusiedeal met T-Mobile stilliggen.

45 minuten geleden - Lees verder

Beursplein 5 start handelsdag licht hoger

Speech Draghi bij ECB forum.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.