Abbott Laboratories neemt Alere over tegen lagere prijs - media

Redactie ABM Financial News - 14 april 2017, 09:35

Juridisch geschil opgelost met verlaagd overnamebod.

(ABM FN-Dow Jones) Abbott Laboratories heeft het overnamebod op de Amerikaanse sectorgenoot Alere verlaagd om daarmee een eind te maken aan een juridisch gevecht. Dit schreef The Financial Times vrijdag op basis van bronnen.

In plaats van het aanvankelijke bod van 56,00 dollar per aandeel, zal Abbott nu 51,00 dollar per aandeel betalen voor Alere. De nieuwe deal met een waarde van 4,4 miljard dollar zal naar verluidt binnenkort al worden aangekondigd.

De beoogde overname kwam in het geding nadat Abbott besloot om Alere voor de rechter te slepen in verband met het verzwijgen van "een serie negatieve ontwikkelingen bij het bedrijf die de waarde aanzienlijk veranderde". Onderdelen van Alere zouden zich naar verluidt schuldig hebben gemaakt aan onder meer criminele activiteiten.

Het aandeel Abbott Laboratories sloot donderdag 1,9 procent lager op 42,67 dollar. Alere eindigde 0,1 procent in het rood op 42,31 dollar. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

PayPal boekt meer winst op hogere omzet

Concern verhoogt outlook.

28 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

RELX sterkste daler.

45 minuten geleden - Lees verder

Wall Street toch in het rood gesloten

Geen grote volatiliteit na belastingplan Trump.

56 minuten geleden - Lees verder

Wall Street in het groen

Geen grote volatiliteit na belastingplan Trump.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs sluit hoger

Amerikaanse olievoorraden weer gedaald.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.