Abbott Laboratories neemt Alere over tegen lagere prijs - media

Redactie ABM Financial News - 14 april 2017, 09:35

Juridisch geschil opgelost met verlaagd overnamebod.

(ABM FN-Dow Jones) Abbott Laboratories heeft het overnamebod op de Amerikaanse sectorgenoot Alere verlaagd om daarmee een eind te maken aan een juridisch gevecht. Dit schreef The Financial Times vrijdag op basis van bronnen.

In plaats van het aanvankelijke bod van 56,00 dollar per aandeel, zal Abbott nu 51,00 dollar per aandeel betalen voor Alere. De nieuwe deal met een waarde van 4,4 miljard dollar zal naar verluidt binnenkort al worden aangekondigd.

De beoogde overname kwam in het geding nadat Abbott besloot om Alere voor de rechter te slepen in verband met het verzwijgen van "een serie negatieve ontwikkelingen bij het bedrijf die de waarde aanzienlijk veranderde". Onderdelen van Alere zouden zich naar verluidt schuldig hebben gemaakt aan onder meer criminele activiteiten.

Het aandeel Abbott Laboratories sloot donderdag 1,9 procent lager op 42,67 dollar. Alere eindigde 0,1 procent in het rood op 42,31 dollar. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

BlackRock vergroot belang in Ahold Delhaize

Zowel kapitaalbelang als stemrecht verhoogd.

19 minuten geleden - Lees verder

King Street vergroot stemrecht in Eurocastle

Stemrecht boven de 5 procent meldingsgrens.

22 minuten geleden - Lees verder

Meer bedrijfsvoertuigen verkocht in Nederland

In EU stijging van 9 procent in mei.

36 minuten geleden - Lees verder

Thuisbezorgd.nl levert ook voor Pizza Hut

Pizza's per elektrische fiets.

40 minuten geleden - Lees verder

Damrak start vlak aan handelsdag

Wall Street sloot onveranderd.

47 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.