AFM schrapt boete ABN AMRO

Redactie ABM Financial News - 14 april 2017, 09:19

Boete in verband met rentederivatendossier niet meer opportuun.

(ABM FN-Dow Jones) De Autoriteit Financiële Markten heeft een boete van 750.000 euro voor ABN AMRO met betrekking tot het rentederivatendossier geschrapt. Dit bleek uit het jaarverslag van de toezichthouder. 

De boete werd opgelegd in oktober 2015 vanwege het overtreden van de algemene zorgplicht bij het verlenen van beleggingsdiensten aan niet-professionele MKB-ondernemingen. 

Volgens de AFM zijn de omstandigheden "aanzienlijk gewijzigd" na de boeteoplegging, wijzend op het medio december 2016 gepubliceerde herstelkader rentederivaten. Ook ING, Van Lanschot Bankiers, Rabobank, SNS en Deutsche Bank nemen deel aan dit kader. 

Het herstelkader beoogt een oplossing te bieden voor verreweg de meeste betrokken klanten, mede voor de schade die is ontstaan door het niet naleven van de zorgplicht. 

"De AFM vindt het daarom niet meer opportuun om ABN AMRO deze boete [van 750.000 euro] op te leggen", aldus de toezichthouder. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update van Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen maar verliezers.

Gisteren - Lees verder

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ABN AMRO... toevoegen aan uw watchlist 24,50 -0,69% -0,17 24,67