Apple wil belang in geheugenchip-tak van Toshiba - media

Redactie ABM Financial News - 14 april 2017, 10:08

Technologiebedrijf zou miljarden willen investeren.

(ABM FN-Dow Jones) Apple gaat mogelijk een bod uitbrengen op de chip-activiteiten van het financieel noodlijdende Toshiba. Dit schreef de Japanse krant NHK vrijdag op basis van bronnen. 

Het Amerikaanse technologiebedrijf zou naar verluidt "miljarden dollars" willen investeren om een "substantieel" belang te verkrijgen in de divisie van Toshiba. Met de investering wil Apple een stabiele levering van geheugenchips voor de iPhone veiligstellen. 

Volgens NHK buigt Toshiba zich mogelijk over de aanbiedingen voor het bedrijfsonderdeel, dat deze maand werd losgemaakt van het conglomeraat.

Mededinging

Japanse toezichthouders kunnen de plannen van Apple mogelijk dwarsbomen, omdat met de investering "belangrijke technologie" uit Japan naar het buitenland verdwijnt. 

Om eventuele mededingingsproblemen te voorkomen zou Apple een deel van het bedrijf in handen willen houden van Toshiba, waardoor de partijen gezamenlijk een meerderheid houden. Verder zou Apple samen met het Taiwanese Foxconn op willen trekken, waarmee het Amerikaanse technologiebedrijf al samenwerkt voor de productie van onder meer de iPhone.

Foxconn mikt op een belang van 30 procent in de geheugenkaartdivisie van Toshiba en vroeg Japanse ondernemingen recentelijk om zich aan te sluiten bij de overnamepoging.

Het aandeel Toshiba sloot vrijdag 5,4 procent lager op 198,70 Japanse yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

11 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.