Concurrent Galapagos krijgt nog geen goedkeuring voor reumamedicijn

Redactie ABM Financial News - 14 april 2017, 15:39

Amerikaanse toezichthouder wil aanvullende data van Eli Lilly.

(ABM FN-Dow Jones) Eli Lilly heeft van de U.S. Food and Drug Administration (FDA) nog geen goedkeuring gekregen voor baricitinib, een potentiële behandeling tegen reuma. Dit meldde de Amerikaanse biofarmaceut vrijdag.

"De FDA kan de aanvraag [voor een nieuw geneesmiddel] in zijn huidige vorm niet goedkeuren," zei de concurrent van het Belgisch-Nederlandse Galapagos. De Amerikaanse toezichthouder wil aanvullende klinische data om de gepaste dosis van baricitinib te kunnen bepalen en wil daarbij nog meer inzicht in de veiligheid van het middel. 

Eli Lilly en samenwerkingspartner Incyte zijn het niet eens met de conclusies van de FDA en benadrukten dat ze vertrouwen houden in de werking van het middel. Men zal met de toezichthouder samen blijven werken om te kijken wat de vervolgstappen zijn. Een herindiening van de aanvraag om baricitinib op de markt te brengen is afhankelijk van verdere gesprekken met de FDA.

De farmaceuten dienden de aanvraag nieuw geneesmiddel voor baricitinib in januari 2016 in. Het middel is een potentiële concurrerende behandeling voor filgotinib, het medicijn dat Galapagos ontwikkelt tegen onder andere reuma en bepaalde darmziekten. 

Outlook gehandhaafd

Eli Lilly handhaafde vrijdag zijn outlook voor dit jaar en ook de middellange termijn guidance. In 2017 voorziet de onderneming uit Indianapolis een winst per aandeel van tussen de 2,69 en 2,79 dollar, een aangepaste winst per aandeel van tussen de 4,05 en 4,15 dollar en een omzet in een bandbreedte van 21,8 miljard en 22,3 miljard dollar.

Verder streeft Eli Lilly er naar om via een combinatie van omzetgroei, een aantrekkende productiviteit en een strakke kostenbeheersing, een dubbelcijferige winstgroei te behalen op de langere termijn.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Alle agendapunten VNC goedgekeurd

Komende Bava stemt over one tier board.

10 minuten geleden - Lees verder

Wall Street klaar voor lagere opening

Markten zien macrocijfers tegemoet.

50 minuten geleden - Lees verder

VDL Nedcar start assemblage van BMW X1

Nederlands bedrijf bouwt weer model voor Duitse autofabrikant.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

Markten zien macrocijfers tegemoet.

2 uren geleden - Lees verder

Lowe's verlaagt winstverwachting ondanks stijgende resultaten

Amerikaanse doe-het-zelver handhaaft omzetverwachting.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
GALAPAGOS toevoegen aan uw watchlist 75,55 -0,75% -0,57 76,12