Hoofd personeelszaken TMG op non-actief - media

Redactie ABM Financial News - 14 april 2017, 07:53

Sjors Jochems neemt taken van Dirk Valstar over.

(ABM FN-Dow Jones) Telegraaf Media Groep heeft hoofd personeelszaken Dirk Valstar op non-actief gezet. Dit schreef Het Financieel Dagblad vrijdag op basis van een interne e-mail van waarnemend TMG-topman Hans Bakker. 

Bakker neemt volgens het FD de honneurs waar, nadat CEO Geert Jan van der Snoek en CFO Leo Epskamp in maart al op non-actief werden gezet omdat zij niet wilden instemmen met het overnamebod van het consortium Mediahuis en VP Exploitatie. 

In de e-mail, waarvan het dagblad een kopie bezit, schrijft Bakker dat Valstar is geschorst "wegens het niet correct volgen van de interne procedures binnen TMG". Een woordvoerder van TMG bevestigde tegenover het FD de schorsing van Valstar. Sjors Jochems neemt de taken van het hoofd personeelszaken over. 

Het consortium van de Belgische uitgever Mediahuis en VP Exploitatie heeft een overnamebod van 6,00 euro per aandeel op TMG liggen en bezit inmiddels bijna 60 procent van de aandelen TMG. De raad van commissarissen van TMG heeft dit bod inmiddels geaccepteerd. Talpa, eigendom van mediamagnaat John de Mol, biedt 6,50 euro per aandeel en bezit bijna 30 procent van de aandelen TMG.

Talpa liet afgelopen week nog weten voor 17 april 2017 een verzoek tot goedkeuring van het biedingsbericht in te dienen bij de Autoriteit Financiële Markten. "Talpa biedt de werknemers van TMG een reëel en aantrekkelijk alternatief voor de strategie van Mediahuis en VP Exploitatie", aldus het concern.

Volgens het FD schaarde een groep van dertig managers van TMG zich achter de poging van Talpa om TMG over te nemen. 

Het aandeel Telegraaf Media Groep sloot donderdag op een rood Damrak 1,4 procent hoger op 6,48 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

BlackRock iets groter in AkzoNobel

Belang van ruim vier procent.

Gisteren - Lees verder

Invesco halveert belang in SBM Offshore

Belang nog nipt boven meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank kleiner in Wereldhave

Belang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank wat groter in Corbion

Belang van ruim 5 procent.

Gisteren - Lees verder

Beleggers positief de zomer in - ING Beleggersbarometer

Barometer licht lager in juni.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
TELEGRAA... toevoegen aan uw watchlist 6,20 -3,12% -0,20 6,40