Nederlandse detailhandelsverkopen stijgen minder hard

Redactie ABM Financial News - 14 april 2017, 07:24

In februari 4,0 procent meer omzet gedraaid.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse detailhandelsverkopen zijn in februari in een iets lager tempo gestegen. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau Statistiek.

In februari zette de detailhandel 4,0 procent meer om in vergelijking tot een jaar eerder. De volumes lagen daarbij 1,5 procent hoger. In januari was nog sprake van een toename met 4,9 procent.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor veranderingen in de samenstelling van de koopdagen. Vorig jaar was een schrikkeljaar, waardoor de maand februari een dag extra telde. Zonder correctie was de omzet ruim een procent hoger dan in februari 2016, aldus het statistiekbureau.

De winkels in voedings- en genotmiddelen realiseerden in februari een omzetstijging van bijna vier procent. De verkopen waren bijna twee procent hoger. 

De omzet van de winkels in non-food lag in februari 1,0 procent hoger dan een jaar eerder. De verkopen van de non-foodsector waren echter juist 0,5 procent lager.

Bij doe-het-zelfzaken, winkels in keukens en vloeren en winkels in meubels en huishoudartikelen groeide de omzet sterker dan gemiddeld in de non-foodsector. 

De omzet van drogisterijen en parfumerieën, winkels in consumentenelektronica en winkels in recreatieartikelen kromp ten opzichte van vorig jaar. Ook de omzet van de winkels in schoenen en lederwaren was flink lager.

Online

De online omzet lag in februari circa 13 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels zetten ruim 15 procent meer om. Webwinkels hebben als hoofdactiviteit verkoop via internet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is, de zogenoemde multi-channelers, groeide met tien procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

6 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.