OCI staakt bod op OCI Partners

Redactie ABM Financial News - 14 april 2017, 23:27

Geen overeenstemming over ruilverhouding aandelen.

(ABM FN-Dow Jones) OCI staakt zijn plan om alle uitstaande aandelen van OCI Partners over te nemen. Dit meldde de fabrikant van onder meer kunstmest vrijdagavond.

OCI bezit reeds 79,88 procent van de geplaatste en uitstaande gewone aandelen van OCI Partners en stelde een ruilverhoging voor van 0,52 OCI aandelen voor voor elk gewoon aandeel OCI Partners dat het nog niet in bezit had. De voorgestelde ruilverhouding vertegenwoordigde een waarde van 7,80 dollar voor ieder aandeel OCI Partners, ofwel een premie van 8,3 procent ten opzichte van de slotkoers van het aandeel op 5 december 2016 en een premie van 25,6 procent ten opzichte van de gemiddelde slotkoers in de dertig handelsdagen daarvoor.

Een door OCI Partners samengestelde 'conflict comité' weigerde de voorgestelde ruilverhoging te accepteren, waarop OCI zijn overnamebod heeft gestaakt.

"Omdat de aandelenkoers van OCI potentieel aanzienlijk kan stijgen van het huidige niveau, is het verhogen van de ruilverhouding niet in het belang van de aandeelhouders en daarom kan er op dit moment geen acceptabel definitief akkoord worden gesloten met het conflict comité", lichtte OCI het besluit vrijdag toe.

Het aandeel OCI sloot donderdag 0,7 procent hoger op 16,70 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

BlackRock iets groter in AkzoNobel

Belang van ruim vier procent.

Gisteren - Lees verder

Invesco halveert belang in SBM Offshore

Belang nog nipt boven meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank kleiner in Wereldhave

Belang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank wat groter in Corbion

Belang van ruim 5 procent.

Gisteren - Lees verder

Beleggers positief de zomer in - ING Beleggersbarometer

Barometer licht lager in juni.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
OCI toevoegen aan uw watchlist 19,11 -0,42% -0,08 19,19