Wall Street houdt deuren gesloten

Redactie ABM Financial News - 14 april 2017, 15:02

Meeste aandelenmarkten dicht vanwege Goede Vrijdag.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street houdt de deuren vrijdag net als de meeste aandelenmarkten wereldwijd gesloten vanwege Goede Vrijdag. Maandag blijven veel mondiale beurzen ook nog dicht op Tweede Paasdag maar wordt in New York wel weer gehandeld.

Donderdag sloten de Amerikaanse aandelenmarkten in het rood. Beleggers wilden voor het Paasweekend geen grote posities innemen en geopolitieke spanningen bepaalden opnieuw de stemming. Nadat eerder al kruisraketten werden afgevuurd op een Syrische luchtmachtbasis als vergelding voor de gifgasaanval vorige week, liet Amerika donderdag zijn zwaarste niet-nucleaire bom vallen op een tunnelcomplex van IS in Afghanistan. Daarnaast is ook de situatie op het Koreaans schiereiland gespannen. 

Ondanks dat de beursvloer in Amerika vrijdag leeg is, staan er wel twee belangrijke macro-economische publicaties op de agenda. De Amerikaanse detailhandelsverkopen daalden afgelopen maand met 0,2 procent, waar de prognose uitging van een afname van 0,3 procent. De consumentenprijzen in de Verenigde Staten daalden in maart met 0,3 procent waar een stabiel inflatieniveau was voorzien. 

Olie werd donderdag goedkoper nadat het Internationaal Energieagentschap (IEA) de groeiramingen voor dit jaar verlaagde en zich minder optimistisch toonde over de ontwikkeling van de vraag naar olie. De mei-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 0,07 dollar lager, of 0,1 procent, op 53,18 dollar.

De euro noteerde vrijdag op 1,0627 dollar, tegen 1,0616 bij het sluiten van Wall Street donderdag.

Bedrijfsnieuws

Abbott Laboratories heeft een akkoord bereikt met Alere om het eerdere overnamebod te verlagen en daarmee een eind te maken aan een juridisch gevecht. In plaats van het aanvankelijke bod van 56,00 dollar per aandeel, zal Abbott nu 51,00 dollar per aandeel betalen voor Alere. De beoogde overname kwam eerder in het geding nadat Abbott besloot om Alere voor de rechter te slepen in verband met het verzwijgen van "een serie negatieve ontwikkelingen bij het bedrijf die de waarde aanzienlijk veranderde". Onderdelen van Alere zouden zich naar verluidt schuldig hebben gemaakt aan onder meer criminele activiteiten.

Apple gaat mogelijk een bod uitbrengen op de chip-activiteiten van het financieel noodlijdende Toshiba. Dit schreef de Japanse krant NHK vrijdag op basis van bronnen. Het Amerikaanse technologiebedrijf zou "miljarden dollars" willen investeren om een "substantieel" belang te verkrijgen in de divisie en zo een stabiele levering van geheugenchips voor de iPhone veilig te stellen.

Kwartaalcijferseizoen begonnen

Nadat deze week al financiële zwaargewichten als JPMorgan Chase, Citigroup en Wells Fargo met resultaten kwamen in Amerika, is het volgende week de beurt aan sectorgenoten Goldman Sachs, Bank of America en Morgan Stanley. Verder maken onder meer Netflix, IBM, Yahoo, Johnson & Johnson, eBay en American Express cijfers bekend. Ook PPG Industries, dat aast op het Nederlandse AkzoNobel, publiceert volgende week resultaten. 

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index zakte donderdag 0,7 procent tot 2.329,96 punten, de Dow Jones index daalde 0,7 procent op 20.453,25 punten en de Nasdaq eindigde 0,5 procent lager op 5.805,15 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

VEB treft schikking met accountant Deloitte

Schikking voor voormalige aandeelhouders InnoConcepts.

17 minuten geleden - Lees verder

Great Wall Motors had geen formeel contact met Fiat Chrysler

Chinees bedrijf heeft wel interesse in Italiaans-Amerikaanse autofabrikant.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

Markt kijkt uit naar Jackson Hole Symposium.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen krabbelen op

Risicobereidheid terug.

2 uren geleden - Lees verder

Weer sterk kwartaal Toll Brothers

Outlook weer aangescherpt.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.