Bedrijfscijfers weer prominent op de agenda

Redactie ABM Financial News - 15 april 2017, 15:30

Veel resultaten geagendeerd in verkorte beursweek.

(ABM FN-Dow Jones) Beleggers kijken komende week uit naar een snelle start van het cijferseizoen, met een behoorlijk aantal hoofdfondsen dat de boeken zal openen. 

Maandag blijven in Europa de beurzen gesloten in verband met Tweede Paasdag. Op Wall Street hervatten de beurzen wel weer de handel. 

Woensdag komt er veel vuurwerk, met de cijfers van ASML, Heineken, RELX, Vopak en TomTom. Ook AkzoNobel zal de boeken openen, maar de meeste aandacht zal uit gaan naar de strategie-update van het verf- en chemieconcern. AkzoNobel zal beleggers moeten overtuigen van de waarde van de eigen plannen, vergeleken met een eventuele overname door PPG Industries.

"Erg spannend", keek analist Corné van Zeijl van Actiam alvast vooruit naar de beleggersdag van AkzoNobel.

Donderdag opnieuw een flink aantal cijfers, met als meest aansprekende namen Unilever, Arcadis, Sligro Food Group, DPA Group en NSI. Nabeurs geven ASM International en Koninklijke Brill nog inzicht in de prestaties over de eerste maanden van 2017. 

Philips Lighting, Wereldhave en Wessanen publiceren de cijfers over het eerste kwartaal vrijdag voorbeurs. Esperite houdt vrijdag bovendien een buitengewone vergadering voor aandeelhouders. 

Amerikaanse cijferseizoen al in volle gang

Buiten Nederland kunnen beleggers hun borst nat maken voor een stroom aan kwartaalcijfers, nadat Amerikaanse financials afgelopen week al het startschot gaven voor het cijferseizoen.

Maandag opent de Amerikaanse online videodienst Netflix nabeurs de boeken, waarna op dinsdag cijfers passeren van onder meer Danone, Bank of America, Goldman Sachs, Johnson & Johnson, IBM en Yahoo. 

De bedrijfskalender van woensdag bevat cijfers van BlackRock, Morgan Stanley, American Express, eBay en Rio Tinto. Donderdag geven AkzoNobel-belager PPG Industries en Sherwin-Williams, een grote concurrent van AkzoNobel, inzicht in de ontwikkelingen. Ook Nestle, Pernod Ricard, Verizon, Michelin en Visa openen donderdag de boeken. 

General Electric opent vrijdag de boeken. De cijfers van het conglomeraat kunnen op veel belangstelling rekenen, aangezien deze doorgaans een redelijke afspiegeling geven van de Amerikaanse economie. Ook Reckitt Benckiser, Honeywell, ManpowerGroup en Schlumberger komen vrijdag met de kwartaalcijfers.

Macro-economisch nieuws naar achtergrond

De stroom aan bedrijfscijfers gaat komende week niet gepaard met een volle macro-economische agenda. 

Op maandag passeren uit China cijfers over de economische groei, de industriële productie en de detailhandelsverkopen. Uit Amerika volgen de Empire State Index en de NAHB index over de huizenmarkt. 

Dinsdag publiceert de Australische centrale bank de notulen van het recente rentebesluit en komen cijfers vrij over de Nederlandse uitzendbranche. In de Verenigde Staten passeren cijfers over de industriële productie.

De Federal Reserve geeft woensdag het Beige Book vrij en in de eurozone passeren inflatiecijfers over maart. Donderdag staan producentenprijzen uit Duitsland geagendeerd, voorafgegaan door cijfers over de Nederlandse consumentenbestedingen en de werkloosheid. 

Vrijdag staan de voorlopige inkoopmanagersindexen van Markit Economics over diverse landen geagendeerd en komen uit het Verenigd Koninkrijk cijfers over de detailhandelsverkopen. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Gemalto verlaagt opnieuw winstverwachting

Omzetdaling eerste kwartaal conform verwachting.

1 uur geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste daler.

Gisteren - Lees verder

Intel stelt outlook 2017 opwaarts bij

Flink groei in eerste kwartaal.

Gisteren - Lees verder

Meer omzet en winst Starbucks

Cijfers schieten tekort.

Gisteren - Lees verder

Omzet GoPro boven verwachting

Kostenniveau teruggebracht door besparingen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 521,89 -0,49% -2,57 524,46
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 776,48 -0,21% -1,61 778,09
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 973,63 0,38% 3,71 969,92