Beursblik: DPA laat lichte groei autonome omzet zien

Redactie ABM Financial News - 18 april 2017, 12:26

NIBC voorziet aantal lastig in te schatten effecten in eerste kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) DPA Group maakt donderdag voorbeurs over de eerste drie maanden van het jaar naar verwachting een licht hogere autonome omzet bekend, ofschoon de omvang ervan lastig valt te voorspellen. Dit zei analist Johan van den Hooven van NIBC dinsdag tegen ABM Financial News.

"We hebben in het eerste kwartaal te maken met een verschil in werkdagen in verband met het feit dat Pasen vorig jaar in het eerste kwartaal viel. Verder is er met de nieuwe DPA-wet van vorig jaar een daling van het aantal zzp-ers opgetreden", aldus Van den Hooven.

De analist maakte uit de ambities van het management van DPA op dat het bedrijf mikt op een autonome omzetgroei van 5 tot 10 procent voor het gehele boekjaar op jaarbasis.

DPA verwachtte bij de jaarcijfers de posities in het merendeel van haar markten in 2017 opnieuw te versterken en zei goed gepositioneerd te zijn om in te spelen op de effecten van het aanhoudende groeiherstel van de Nederlandse economie op de arbeidsmarkt en de digitaliseringen en veranderende wetgeving.

NIBC hanteert voor DPA Group een Kopen advies met een koersdoel van 2,00 euro. Het aandeel noteerde dinsdag op een rood Damrak 0,6 procent hoger op 1,73 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Aperam presteert conform eigen verwachtingen

Voorzichtig over derde kwartaal.

34 minuten geleden - Lees verder

KPN koploper op groen Damrak

Wachten op Amerikaans rentebesluit.

54 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Later in de week inflatiecijfers en Amerikaanse groeidata.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Volle agenda.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Agenda loopt vol.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
DPA toevoegen aan uw watchlist 1,66 -1,78% -0,03 1,69