Futures wijzen op rode opening Wall Street

Redactie ABM Financial News - 18 april 2017, 12:53

Kwartaalcijfers en politiek domineren de markt.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,3 procent lager.

De belangrijkste drijfveren voor de richting van de aandelenmarkten liggen volgens analist Tony Cross TopTradr op politiek niveau. "Deze factoren zijn de dreigende Franse verkiezingen en hoe de Amerikaanse buitenlandse politiek zich verder zal ontwikkelen", aldus Cross. De Amerikaanse aandelenmarkten blijven volgens de analist volatiel, in afwachting van verwachte beleidsaankondigingen van de administratie Trump, waaronder de aankondiging van een zogenaamde "tax-holiday", waarbij Amerikaanse bedrijven worden aangemoedigd om buitenlandse contanten naar de Verenigde Staten terug te halen.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen data over het aantal afgegeven bouwvergunningen in maart, gevolg door de industriële productie van maart.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 0,9 procent tot 52,21 dollar, terwijl een juni-future Brent 1,0 procent goedkoper werd op 54,83 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0657. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0648 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0641 op de borden.

Bedrijfsnieuws

IBM en Yahoo kunnen dinsdag rekenen op de aandacht van beleggers. De twee concerns publiceren nabeurs hun resultaten over het eerste kwartaal. IBM noteerde voorbeurs vlak. Yahoo daalde 0,2 procent.

UnitedHealth Group noteerde in de elektronische handel voorbeurs 2,3 procent hoger, nadat het concern zijn omzetverwachting voor 2017 verhoogde naar 200 miljard dollar. Ook de winstramingen werden opwaarts bijgesteld.

United Continental Holdings won 0,9 procent, nadat de moedermaatschappij van United Airlines maandag nabeurs beter dan verwachte resultaten rapporteerde.

Netflix noteerde 0,1 procent hoger, nadat de streamingdienst maandag nabeurs meldde in het eerste kwartaal minder nieuwe abonnees dan verwacht verworven te hebben.

Bank of America noteerde na de publicatie van zijn eerstekwartaalresultaten 1,3 procent hoger. JP Morgan Chase en Citigroup kwamen vorige week reeds met sterke resultaten. Ook Goldman Sachs publiceert voorbeurs cijfers en noteerde in aanloop naar de publicatie 0,1 procent lager.

Farmaceut Johson & Johnson steeg 0,2 procent. Het concern rapporteerde over het eerste kwartaal een nettowinst van 4,4 miljard dollar, ofwel 1,61 dollar per aandeel, op een omzet van 17,8 miljard dollar. De farmaceut verhoogde de omzetverwachtingen voor het lopende boekjaar.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,9 procent hoger op 2.349,01 punten. De Dow Jones index eindigde 0,9 procent in het groen op 20.636,92 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,9 procent tot 5.856,79 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursagenda: macro-economisch

Rentebesluit ECB en diverse economische groeicijfers.

32 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen weer van start.

33 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Cijferseizoen weer gestart.

35 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Nederlandse bedrijven

Cijferseizoen in gang.

36 minuten geleden - Lees verder

ING doet mee met emissie Bank of Beijing

Bank investeert 300 miljoen euro.

47 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.