Groeivertraging Nederlandse uitzendmarkt

Redactie ABM Financial News - 18 april 2017, 10:00

Groei aantal uren 5 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse uitzendmarkt is in de afgelopen weken minder hard gegroeid, na juist een eerdere groeiversnelling in de voorgaande periode. Dit bleek dinsdag uit cijfers van brancheorganisatie ABU.

Het aantal gewerkte uren in de Nederlandse uitzendsector nam in periode 3, die liep van week 9 tot en met 12 van dit jaar, met 5 procent op jaarbasis toe. De omzet steeg in dezelfde periode met 6 procent.

Periode 3 telde een gelijk aantal werkbare dagen als in dezelfde periode vorig jaar. Hiervoor is derhalve niet gecorrigeerd.

In periode 2 steeg het aantal uitzenduren nog met 8 procent en nam de omzet ook toe met 8 procent.

De administratieve sector zag de uren en de omzet stabiliseren ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. In de industriële sector was sprake van een stijging van de uren met 8 procent en met 10 procent op jaarbasis in omzet gemeten. In de technische sector steeg het aantal uren en omzet in periode 3 met elk 6 procent. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

KPN koopt internet service provider Solcon

Geen overnameprijs gecommuniceerd.

46 minuten geleden - Lees verder

Wall Street richting verdeelde opening

Nasdaq weer onder druk.

1 uur geleden - Lees verder

Groei Amerikaanse economie hoger dan verwacht

Economische groei eerste kwartaal 1,4 procent.

1 uur geleden - Lees verder

Meer uitkeringen aangevraagd in VS

Steunaanvragen stijgen met 2.000 stuks.

1 uur geleden - Lees verder

Conagra Brands boekt hogere winst

Omzet omlaag.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
RANDSTAD toevoegen aan uw watchlist 50,60 0,34% 0,17 50,43