Harley-Davidson boekt lagere winst

Redactie ABM Financial News - 18 april 2017, 13:31

Ook omzet omlaag in eerste kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Harley-Davidson heeft in het eerste kwartaal een lager bedrijfsresultaat op een gedaalde omzet geboekt. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de resultaten over het eerste kwartaal van de Amerikaanse motorfietsenfabrikant.

CEO Matt Levatich meldde in een toelichting op de cijfers dat de verkopen in het eerste kwartaal evenwel in lijn met de de verwachtingen waren. De bestuurders zei ondanks de daling in verkopen in het eerste kwartaal vertrouwen te hebben in het meerjarenplan. "We zijn erg blij met onze aanhoudende groei in marktaandeel op de Amerikaanse markt", aldus Levatich.

Harley-Davidson boekte in het eerste kwartaal een bedrijfsresultaat (EBIT) van 291,5 miljoen dollar, tegen 388,8 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst 186,4 miljoen dollar, in vergelijking tot 250,5 miljoen dollar een jaar eerder.

De omzet daalde in het eerste kwartaal van 1,6 miljard dollar vorig jaar naar 1,3 miljard dollar over het afgelopen kwartaal. De afgeleverde motorfietsen daalden op jaarbasis met 4,2 procent tot 55.049 stuks.

Outlook

Harley-Davidson anticipeert op een vlak tot licht lager aantal verschepingen in 2017 ten opzichte van het voorgaande boekjaar. Daarnaast herhaalde de motorfietsfabrikant te verwachten dat de operationele en bruto marges als percentage van de omzet in lijn zullen zijn met 2016. Harley-Davidson voorziet verder in het hele boekjaar 200 miljoen tot 220 miljoen dollar te investeren.

Het concern verwacht in het lopende tweede kwartaal 80.000 tot 85.000 motorfietsen af te leveren.

Het aandeel Harley-Davidson noteerde dinsdag in de elektrische handel voorbeurs 4,1 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

ABN AMRO verkoopt vastgoedleningen aan Cumberland

Leningen met waarde dik 200 miljoen euro.

45 minuten geleden - Lees verder

Rechter vindt informatieverstrekking Aegon beleggersverzekeringen onvoldoende

Schadevergoeding moet nog worden vastgesteld.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden stijgen licht

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen daalde naar 94,0 procent.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Volle agenda.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Enkele bedrijfscijfers op de rol.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.