Neways Electronics ziet omzet oplopen

Redactie ABM Financial News - 18 april 2017, 08:28

Ook order-intake in de eerste kwartaal omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) Neways Electronics International heeft in het eerste kwartaal van dit jaar zowel de omzet als de order-intake op jaarbasis zien stijgen. Dit meldde de toeleverancier voor elektronische componenten en besturingssystemen uit Son dinsdag voorbeurs.

Neways maakte over de eerste drie maanden een stijging van de netto-omzet bekend van 9,5 procent naar 107,6 miljoen euro met een toename van de order-intake van 13,1 procent naar 132,0 miljoen euro.

Het orderboek kwam aan het einde van het eerste kwartaal uit op 205,9 miljoen euro. Een jaar eerder was dit nog 177,0 miljoen euro en 191,3 miljoen euro aan het einde van 2016. De book-to-bill-ratio liep op van 1,09 naar 1,10.

Neways meldde met betrekking tot de omzetontwikkeling hogere bijdragen uit de sectoren Halfgeleider, Automotive en Defensie, terwijl Medische en Industrieel stabiel bleven.

Bij de order-intake zat de groei vooral in Halfgeleider en Automotive.

In het kwartaal vervolgde Neways de uitrol van het groeps-brede verbeterprogramma 'Up to the next level'. Dit leidde tot een verdere stroomlijning van operationele processen en efficiëntieverbeteringen. Daar stonden hogere personeelskosten tegenover als gevolg van de toename van de engineeringactiviteiten, de daaraan gerelateerde teamuitbreiding en een hoge inzet van flexibele productiemedewerkers.

Outlook

Voor 2017 herhaalde Neways zijn outlook. Het bedrijf rekent onverminderd op een hogere netto-omzet en een hoger bedrijfsresultaat dan in 2016.

Het aandeel Neways Electronics sloot donderdag op een rood Damrak op 12,76 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos de sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street hoger gesloten

Olieprijs sluit op weekbasis voor de vijfde opeenvolgende week lager.

Gisteren - Lees verder

Wall Street richting verdeeld slot

Olieprijs sluit op weekbasis voor de vijfde opeenvolgende week lager.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Ondanks stijging prijs vat olie overheerst pessimisme.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs drukt Damrak in het rood

Amsterdamse hoofdgraadmeter levert 0,2 procent in.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
NEWAYS E... toevoegen aan uw watchlist 13,24 0,00% 0,00 13,24