Opnieuw meer verkochte woningen

Redactie ABM Financial News - 18 april 2017, 08:12

Op maandbasis ruim een vijfde meer woningen verkocht.

(ABM FN-Dow Jones) Er zijn in maart meer verkochte woningen geregistreerd dan in februari. Dit maakte het Kadaster dinsdag bekend.

In maart registreerde het Kadaster 21.648 verkochte woningen. Dit is een stijging ten opzichte van februari van 22,3 procent en 34,3 procent meer ten opzichte van maart vorig jaar.

Vergeleken met maart vorig jaar was sprake van een stijging van het aantal geregistreerde woningen bij alle woningtypen. De populariteit van twee onder een kap woningen steeg het meest met 57,9 procent. Bij appartementen was de stijging met 21,7 procent het minst. Op maandbasis stegen de registraties van alle woningtypen eveneens.

Op jaarbasis nam het aantal geregistreerde verkochte woningen in alle provincies toe. In Overijssel was de stijging het grootst en in Utrecht het kleinst.

Het aantal geregistreerde hypotheken nam in maart 2017 met 33,6 procent toe ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, van 23.563 naar 31.487. Vergeleken met februari 2017 was sprake van een stijging van 18,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste daler.

Gisteren - Lees verder

Intel stelt outlook 2017 opwaarts bij

Flink groei in eerste kwartaal.

Gisteren - Lees verder

Meer omzet en winst Starbucks

Cijfers schieten tekort.

Gisteren - Lees verder

Omzet GoPro boven verwachting

Kostenniveau teruggebracht door besparingen.

Gisteren - Lees verder

Verdere groei voor Google

Omzet en winst hoger in eerste kwartaal.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.