Teleurstellende bedrijfsresultaten drukken Wall Street

Redactie ABM Financial News - 18 april 2017, 22:07

Goldman Sachs omlaag na kwartaalcijfers.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag lager gesloten. De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,3 procent tot 2.342,19 punten, de Dow Jones index verloor 0,6 procent op 20.523,28 punten en de Nasdaq sloot 0,1 procent lager op 5.849,47 punten.

De aandacht lag vooral op de bedrijfsresultaten van grote concerns zoals Goldman Sachs en Johnson & Johnson. Over het algemeen vielen de cijfers wat tegen, zei analist Kim Forrest van Fort Pitt Capital. Forrest zei dat de verschillen niet heel groot waren, maar bedrijfsresultaten konden evenwel niet echt aan de analistenverwachtingen voldoen.

Bovendien drukken de geopolitieke spanningen op het sentiment, met name inzake Noord-Korea. Daar kwam bij dat de Britse premier Theresa May onverwacht bekendmaakte nieuwe verkiezingen te houden wat ook slecht nieuws betekende voor aandelenkoersen volgens marktvolgers.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 0,1 procent tot 52,62 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,6 procent goedkoper werd op 55,08 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0733. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0648 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0641 op de borden.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Amerikaanse industrie in maart meer heeft geproduceerd dan in februari. Tevens bleek het aantal in aanbouw genomen woningen in maart te zijn gedaald. 

Bedrijfsnieuws

Goldman Sachs was een opvallende daler na teleurstellende kwartaalresultaten. Vanwege sterk gestegen loonkosten kwam de winst per aandeel lager uit en onder de verwachting van analisten. "Het bedrijfsklimaat was gemengd. De activiteit van klanten was uitdagend in bepaalde onderdelen waarin Goldman Sachs als market maker optreedt", zei CEO Lloyd Blankfein van Goldman Sachs. De koers van de Amerikaanse zakenbank daalde 4,7 procent.

Bank of America wist daarentegen de verwachtingen te overtreffen. "De Amerikaanse economie wijst nog steeds op optimisme bij consumenten en bedrijven, en onze resultaten weerspiegelen dat", verklaarde CEO Brian Moynihan van Bank of America het succes. De koers van Bank of America zakte 0,4 procent.

Harley-Davidson heeft in het eerste kwartaal een lager bedrijfsresultaat op een gedaalde omzet geboekt. CEO Matt Levatich meldde in een toelichting op de cijfers dat de verkopen in het eerste kwartaal evenwel in lijn met de de verwachtingen waren. De bestuurders zei ondanks de daling in verkopen in het eerste kwartaal vertrouwen te hebben in het meerjarenplan. De koers van de Amerikaanse motorfietsenfabrikant daalde 4,2 procent.

De koers van Netflix ging met 2,6 procent omlaag, vanwege twijfels over de capaciteit van het bedrijf om nieuwe abonnees aan te trekken. Maandag nabeurs maakte het bedrijf bekend dat er in het eerste kwartaal minder abonnees waren bijgekomen dan verwacht was.

Johnson & Johnson heeft in het eerste kwartaal van 2017 iets meer omzet geboekt dan in de eerste drie maanden van vorig jaar werd gerapporteerd. Analisten hadden op meer verwacht, waardoor de koers met 3,1 procent daalde.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Aperam presteert conform eigen verwachtingen

Voorzichtig over derde kwartaal.

35 minuten geleden - Lees verder

KPN koploper op groen Damrak

Wachten op Amerikaans rentebesluit.

54 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Later in de week inflatiecijfers en Amerikaanse groeidata.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Volle agenda.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Agenda loopt vol.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.