VolkerWessels kondigt beursgang aan

Redactie ABM Financial News - 18 april 2017, 07:19

Reggeborgh verkoopt over enkele weken minderheidsbelang.

(ABM FN-Dow Jones) VolkerWessels wil een beursnotering aan Euronext Amsterdam. Dit maakte het bouwbedrijf, dat momenteel in handen is van Reggeborgh Holding, dinsdag bekend

Het bouwbedrijf wil geen nieuw kapitaal ophalen met de beursgang, die mede bedoeld is om de naamsbekendheid te vergroten en om de aandeelhouder in staat te stellen om zijn investering deels te verzilveren. De publieke aanbieding betreft uitsluitend bestaande aandelen.

In eerste instantie zal een minderheidsbelang worden aangeboden aan institutionele en particuliere beleggers. Op termijn wil Reggeborgh, dat geheel in handen is van de familie Wessels, een minderheidsaandeelhouder blijven. 

De beursgang zal naar verwachting in de komende weken plaatsvinden, mede afhankelijk van de marktomstandigheden, maakte het bedrijf bekend. 

VolkerWessels is Nederlands grootste bouwbedrijf, naar omzet gemeten, op het gebied van bouw en vastgoedontwikkeling, infrastructuur en energie- en telecominfrastructuur. 

Ook in het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en Duitsland heeft het bouwbedrijf naar eigen zeggen leidende marktposities.

VolkerWessels had een omzet van 5,5 miljard euro in 2016, waarop een bedrijfsresultaat (EBITDA) werd behaald van 254 miljoen euro. VolkerWessels wil na de beursgang 50 tot 70 procent van de nettowinst als dividend uitkeren aan de nieuwe aandeelhouders.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Heineken verkiest ander distributienetwerk in Brazilie - media

Coca-Cola Femsa ingeruild voor Brasil Kirin.

Gisteren - Lees verder

PayPal boekt meer winst op hogere omzet

Concern verhoogt outlook.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

RELX sterkste daler.

Gisteren - Lees verder

Wall Street toch in het rood gesloten

Geen grote volatiliteit na belastingplan Trump.

Gisteren - Lees verder

Wall Street in het groen

Geen grote volatiliteit na belastingplan Trump.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.