Wall Street beweegt richting lagere opening

Redactie ABM Financial News - 18 april 2017, 14:46

Kwartaalcijfers en politiek domineren de markt.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het rood.

De belangrijkste drijfveren voor de richting van de aandelenmarkten liggen volgens analist Tony Cross TopTradr op politiek niveau. "Deze factoren zijn de dreigende Franse verkiezingen en hoe de Amerikaanse buitenlandse politiek zich verder zal ontwikkelen", aldus Cross. De Amerikaanse aandelenmarkten blijven volgens de analist volatiel, in afwachting van verwachte beleidsaankondigingen van de administratie Trump, waaronder de aankondiging van een zogenaamde "tax-holiday", waarbij Amerikaanse bedrijven worden aangemoedigd om buitenlandse contanten naar de Verenigde Staten terug te halen.

In Europa was sprake van een negatief sentiment, na een vierdaagse pauze in verband met het Paasweekend, met zwakte op de grondstoffenmarkten en in afwachting van de Franse presidentsverkiezingen. Daarnaast richtte de markt het vizier op het Verenigd Koninkrijk, nadat de Britse premier Theresa May onverwacht vervroegde verkiezingen uitschreef. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,9 procent tot 377,05 punten.

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend verdeeld. De Japanse Nikkei 225 steeg 0,4 procent tot 18.418,59  punten en de Chinese Shanghai Composite verloor 0,8 procent op 3.196,71 punten, terwijl wereldwijd de ontwikkelingen tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten met argusogen worden gevolgd.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal afgegeven bouwvergunningen in de Verenigde Staten in maart met 3,6 procent is gestegen tot 1,260 miljoen aanvragen. De woningbouw daalde daarentegen met 6,8 procent naar 1,215 miljoen.

Later op de dag verschijnen nog industriële productiedata over maart.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 0,7 procent tot 52,75 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,8 procent goedkoper werd op 54,92 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0687. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0648 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0641 op de borden.

Bedrijfsnieuws

IBM en Yahoo kunnen dinsdag rekenen op de aandacht van beleggers. De twee concerns publiceren nabeurs hun resultaten over het eerste kwartaal. IBM noteerde voorbeurs 0,1 procent lager. Yahoo daalde 0,4 procent.

UnitedHealth Group noteerde in de elektronische handel voorbeurs 2,0 procent hoger, nadat het concern zijn omzetverwachting voor 2017 verhoogde naar 200 miljard dollar. Ook de winstramingen werden opwaarts bijgesteld.

United Continental Holdings won 0,7 procent, nadat de moedermaatschappij van United Airlines maandag nabeurs beter dan verwachte resultaten rapporteerde.

Netflix noteerde 0,9 procent hoger, nadat de streamingdienst maandag nabeurs meldde in het eerste kwartaal minder nieuwe abonnees dan verwacht verworven te hebben.

Bank of America noteerde na de publicatie van zijn eerstekwartaalresultaten 1,1 procent hoger. De bank overtrof de verwachtingen en boekte bijna 5 miljard dollar winst in het eerste kwartaal.  

Harley-Davidson daalde 4,1 procent, nadat de Amerikaanse producent van motorfietsen over het eerste kwartaal een lager bedrijfsresultaat op een lagere omzet rapporteerde.

Goldman Sachs noteerde 2,8 procent lager. De bank boekte in het eerste kwartaal een iets lager dan verwachte winst, voor een groot deel veroorzaakt door hogere loonkosten.

Farmaceut Johnson & Johnson daalde 1,4 procent. Het concern rapporteerde over het eerste kwartaal een nettowinst van 4,4 miljard dollar, ofwel 1,61 dollar per aandeel, op een omzet van 17,8 miljard dollar. De farmaceut verhoogde de omzetverwachtingen voor het lopende boekjaar.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,9 procent hoger op 2.349,01 punten. De Dow Jones index eindigde 0,9 procent in het groen op 20.636,92 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,9 procent tot 5.856,79 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

Markten zien macrocijfers tegemoet.

1 uur geleden - Lees verder

Lowe's verlaagt winstverwachting ondanks stijgende resultaten

Amerikaanse doe-het-zelver handhaaft omzetverwachting.

1 uur geleden - Lees verder

Weinig beweging op Europese beurzen

Wachten op Jackson Hole.

1 uur geleden - Lees verder

Dochter Kardan haalt opdrachten Angola binnen

Voor bijna 300 miljoen dollar werk.

1 uur geleden - Lees verder

Beursblik: orderboek Sif richtpunt voor beleggers

Beleggers benieuwd naar bezetting Rotterdamse Maasvlakte.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.