AkzoNobel boekt gelijke winst op hogere kwartaalomzet

Redactie ABM Financial News - 19 april 2017, 07:18

Verf- en chemieconcern komt later vandaag met strategie-update.

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft een stabiele winst op een hogere kwartaalomzet gerealiseerd als gevolg van sterke volumegroei in alle segmenten en acquisities. Daarmee waren de cijfers beter dan vooraf door analisten verwacht. Dit maakte het verf- en chemieconcern woensdag voorbeurs bekend.

"Significante verbetering zet zich in alle divisies voort, wat zowel onze sterke klantenfocus als sterke portefeuille weergeeft", zei CFO Maëlys Castella in een toelichting op de cijfers.

De omzet steeg van 3,43 miljard naar 3,66 miljard euro, het bedrijfsresultaat (EBIT) nam toe van 334 miljoen tot 376 miljoen euro en de aan aandeelhouders toe te schrijven nettowinst bleef exact gelijk op 240 miljoen euro.

Veertien door Vara Research geraadpleegde hadden gemiddeld gerekend op een omzet uit voortgezette activiteiten van 3,57 miljard euro, een bedrijfsresultaat (EBIT) uit voortgezette activiteiten van 344,9 miljoen euro en een nettowinst van 235,8 miljoen euro.

Bij Coatings nam de omzet met 6 procent toe en steeg het operationeel resultaat (EBIT) met 1 procent. De divisie Decoratieve Verf behaalde een 7 procent hogere omzet en realiseerde een liefst 48 procent hoger operationeel resultaat. Het naar verwachting af te splitsen onderdeel Specialty Chemicals zag de omzet met 7 procent toenemen en wist de operationele winst ook met 7 procent te verhogen.

Het rendement op investeringen kwam in het eerste kwartaal uit op 15,2 procent, tegen 14,5 procent in dezelfde periode een jaar eerder. 

Het concern komt later vandaag met een strategie-update met aangepaste financiële doelstellingen en groeiplannen.

Outlook

AkzoNobel voorziet positieve ontwikkelingen in de regio's Europa, Midden-Oosten en Afrika, Noord-Amerika en Azië, terwijl stabilisering in Latijns Amerika wordt verwacht. Het concern voorziet voor 2017 een circa 100 miljoen hogere EBIT dan in 2016.

Op een rood Damrak sloot het aandeel AkzoNobel dinsdag 1,3 procent lager op 78,32 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

43 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

1 uur geleden - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

1 uur geleden - Lees verder

Uitgelicht: Heijmans lieveling van de beurs

Bouwbedrijf is weer winstgevend.

2 uren geleden - Lees verder

Uitgelicht: TKH verrast met hoge kosten

Aandeel omlaag na sterke koersstijging dit jaar.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AKZO NOBEL toevoegen aan uw watchlist 77,26 -0,14% -0,11 77,37