Amerikaanse futures wijzen op hogere opening

Redactie ABM Financial News - 19 april 2017, 12:51

Markt kijkt uit naar publicatie Beige Book.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,3 procent in het groen.

Volgens marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets ligt het zwaartepunt van de handelsdag bij de publicatie van het Beige Book. "Als het Beige Book dezelfde boodschap afgeeft als de Empire State index en bestedings- en inflatie-data kan de dollar verder onder druk komen te staan", aldus Aslam. "Als er één ding zeker is, is het dat Trump niet in staat zal zijn te leveren wat hij heeft belooft", voegde hij toe. "Hoewel de markt dit op zekere hoogte reeds heeft ingeprijsd, zou het naïef zijn om te denken dat verder nalatigheid van Trump geen effect zal hebben op de dollar en de aandelenmarkten", aldus Aslam.

Daarnaast richt de markt zijn vizier op een reeks kwartaalresultaten. "De markt lijkt meer geïnteresseerd in bestraffing van de bedrijven die niet aan de hoge verwachtingen voldoen en het nemen van winsten na positief nieuws in plaats van het belang uit te breiden", zei marktanalist Colin Cieszynski van CMC Markets.

Op macro-economisch vlak staan woensdag een drietal publicatie geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten, gevolgd door het wekelijkse olievoorradenrapport van de Amerikaanse Energy Information Administration. De Federal Reserve publiceert later op de dag het Beige Book.

Olie noteerde woensdag in het groen. Een juni-future West Texas Intermediate steeg 0,2 procent tot 52,95 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,4 procent duurder werd op 55,08 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0723. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0718 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0733 op de borden.

Bedrijfsnieuws

EBay en Qualcomm kunnen woensdag rekenen op de aandacht van beleggers. De twee bedrijven publiceren nabeurs kwartaalcijfers en noteren in aanloop naar de publicatie achtereenvolgens 0,5 en 1,1 procent hoger.

IBM noteerde in de elektronische handel voorbeurs 4,9 procent lager, nadat het concern dinsdag nabeurs teleurstellende omzetcijfers rapporteerde.

De financials Morgan Stanley en American Express publiceren voorbeurs resultaten. Morgan Stanley steeg 0,2 procent. In het aandeel American Express was voorbeurs nog geen handel.

Yahoo noteerde voorbeurs 0,7 procent hoger. Het internetbedrijf dat inmiddels is verkocht aan Verizon boekte dinsdag nabeurs over het eerste kwartaal een hogere winst en omzet.

BlackRock heeft in het eerste kwartaal van 2017 een hogere omzet en winst geboekt en zag bovendien het beheerd vermogen flink groeien. Het beheerd vermogen steeg met 14 procent op jaarbasis tot 5,42 biljoen dollar. 

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,3 procent lager op 2.342,19 punten. De Dow Jones index eindigde 0,6 procent in het rood op 20.523,28 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,1 procent tot 5.849,47 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

1 uur geleden - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

2 uren geleden - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

3 uren geleden - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.