Beursblik: bezettingsgraad Vopak onder druk

Redactie ABM Financial News - 19 april 2017, 09:49

Wisselkoerseffecten compenseerden volgens ING voor tegenvallers.

(ABM FN-Dow Jones) Hoewel het door Vopak over het eerste kwartaal gerapporteerde bedrijfsresultaat in lijn met de verwachtingen was, was er sprake van een paar onderliggende trends die niet positief zijn. Dit concludeerde analist Quirijn Mulder van ING woensdag in reactie op de trading update van het Nederlandse tankopslagbedrijf.

De analist wees allereerst op de bezettingsgraad, waarbij alle regio's op jaarbasis een lagere bezettingsgraad realiseerden en Europa en Nederland tevens op kwartaalbasis de bezettingsgraad zagen dalen. De totale bezettingsgraad bedroeg 91 procent, terwijl Mulder rekende op een bezettingsgraad van 92 tot 93 procent.

De tweede reden betrof de scherpe daling van het bedrijfsresultaat in Nederland met 12 miljoen euro, ofwel 15 procent, op jaarbasis en 5 miljoen euro op kwartaalbasis tot 63 miljoen euro. Mulder meent dat de daling eenmalig is, vooral gezien de daling van de bezettingsgraad tot 92 procent, versus 96 procent een jaar eerder. "Compensatie werd gevonden in wisselkoerseffecten, met name uit de Noord-Amerikaanse activiteiten, hoewel dit een onvoorspelbaar element voor de toekomst betreft", aldus de analist.

ING hanteert voor Vopak een Kopen advies met een koersdoel van 46,00 euro. Het aandeel noteerde woensdag op een groen Damrak 4,7 procent hoger op 43,80 euro.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 22:07 - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 21:30 - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

18 augustus 2017, 20:42 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
VOPAK toevoegen aan uw watchlist 37,60 -9,07% -3,75 41,35