Beursblik: Commerzbank verhoogt koersdoel ASML

Redactie ABM Financial News - 19 april 2017, 12:32

Koersdoel naar 115,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Commerzbank heeft woensdag het koersdoel voor ASML verhoogd van 105,00 naar 115,00 euro met een onveranderd Houden advies, nadat de Veldhovense toeleverancier van de halfgeleidersector voorbeurs met een kwartaalupdate kwam.

ASML leverde afgelopen kwartaal 44 machines af, terwijl Commerzbank op slechts 37 had gerekend. Dit was volgens de analisten te danken aan een beter dan voorziene vraag vanuit Foundry en Memory voor klassieke DUV-systemen. Dit leverde een omzet op van 1.944 miljoen euro, 100 miljoen euro meer dan waarop de Duitse bank had gerekend. Het bedrijfsresultaat (EBIT) lag met 534 miljoen euro 14 procent hoger dan de taxatie van Commerzbank. Naast een meevallende omzet realiseerde ASML ook een brutomarge van 47,6 procent, 0,6 procentpunt meer dan voorzien.

Ook de orderinstroom bij ASML kon op de goedkeuring van Commerzbank rekenen. Waar de analisten vooraf uitgingen van een orderportefeuille van 4,28 miljard euro, werd dit 4,51 miljard euro.

Voor het tweede kwartaal mikt ASML op een omzet van 1,9 miljard tot 2,0 miljard euro met een brutomarge van 43 tot 44 procent. Aan de omzet draagt de nieuwe technologie Extreme Ultraviolet circa 200 miljoen euro bij. Commerzbank dacht dat de toeleverancier een omzet van 1,9 miljard euro zou prognosticeren. Daarbij liet ASML zich volgens de analisten ook optimistischer uit over de ontwikkeling van Memory dit jaar. Waar eerder nog werd gerekend op een vlakke ontwikkeling, denkt ASML nu dat er een significante groei moet kunnen worden behaald. Voor Logic rekenen de Veldhovenaren nog wel altijd op een vlakke ontwikkeling. Op basis van de betere outlook voor het tweede kwartaal en 2017 trokken de analisten van de Duitse bank hun raming voor de EBIT met 6 procent op.

Op een groene beurs steeg het aandeel ASML woensdag 1,4 procent naar 123,95 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Dalers hebben overhand.

Gisteren - Lees verder

Weinig beweging op Wall Street

Nauwelijks richtinggevend nieuws.

Gisteren - Lees verder

Wall Street richting vlak slot

Nauwelijks richtinggevend nieuws.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs onder druk

Beleggers bouwen posities af voor expiratie september-future.

Gisteren - Lees verder

Amerikaanse toezichthouder bestudeert geplande beursgang Spotify - media

Muziekdienst wil directe notering aan NYSE zonder aandelenuitgifte.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ASML HOL... toevoegen aan uw watchlist 128,20 -0,70% -0,90 129,10