Beursblik: lagere winst Arcadis voorzien

Redactie ABM Financial News - 19 april 2017, 13:35

Aandacht voor werkkapitaal.

(ABM FN-Dow Jones) Arcadis heeft in het eerste kwartaal van 2017 minder winst behaald, maar met name de ontwikkeling van het werkkapitaal kan rekenen op belangstelling. Dit bleek uit analistenrapporten vooruitlopend op de kwartaalresultaten.

De resultaten van Arcadis verslechterden behoorlijk in 2016, waarbij vooral de marges het moesten ontgelden. Na de tegenvallende resultaten over het vierde kwartaal leken analisten grotendeels van mening dat herstel nog wel even op zich zal laten wachten. "De resultaten vallen erg tegen en laten zien dat de problemen van Arcadis groter zijn dan we hadden verwacht", concludeerden analisten van Degroof Petercam. "We denken dat het nog te vroeg is om te stellen dat de marges hun bodem hebben bereikt omdat het vierde kwartaal traditiegetrouw als een sterker kwartaal kan worden beschouwd", zei KBC Securities toen.

De consensus voor het eerste kwartaal gaat dan ook uit van een lagere operationele EBITA van 42 miljoen euro met een marge van 6,9 procent. In dezelfde periode een jaar terug was dit nog 51,4 miljoen euro en 8,1 procent. De netto omzet daalt volgens de consensus van 634 miljoen naar 611 miljoen euro.

Analist Dirk Verbiesen van KBC Securities, die een Houden advies hanteert voor Arcadis, denkt dat beleggers positief zullen reageren als de marges stabiliseren of zelfs enige verbetering zullen laten zien, na de scherpe verslechtering in de tweede helft van vorig jaar.

Marktvorsers zullen vooral kijken naar hoe het werkkapitaal zich heeft ontwikkeld. Er ontstond hier met name druk op doordat klanten in het Midden-Oosten hun betalingen aan Arcadis uitstelden. In het vierde kwartaal trad echter wel verbetering op en de vraag is nu of deze verbetering zich heeft doorgezet en de bodem achter de rug is.

Arcadis maakt donderdag voorbeurs de resultaten over het eerste kwartaal bekend.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Arcadis woensdag 0,9 procent lager op 14,63 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos de sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street hoger gesloten

Olieprijs sluit op weekbasis voor de vijfde opeenvolgende week lager.

Gisteren - Lees verder

Wall Street richting verdeeld slot

Olieprijs sluit op weekbasis voor de vijfde opeenvolgende week lager.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Ondanks stijging prijs vat olie overheerst pessimisme.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs drukt Damrak in het rood

Amsterdamse hoofdgraadmeter levert 0,2 procent in.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ARCADIS toevoegen aan uw watchlist 16,91 2,30% 0,38 16,53