Beursblik: meevaller bij ASML

Redactie ABM Financial News - 19 april 2017, 08:07

Morgan Stanley positief over kwartaalupdate.

(ABM FN-Dow Jones) ASML heeft in het eerste kwartaal van 2017 sterker dan verwacht gepresteerd en haalde daarbij ook nieuwe orders voor drie EUV-machines binnen. Dit stelden analisten van Morgan Stanley woensdag in reactie op de kwartaalcijfers.

De omzet van 1.944 miljoen euro was beduidend hoger dan de 1,8 miljard euro waarop Morgan Stanley had gerekend, terwijl ook de brutomarge van 47,6 procent 0,6 procentpunt hoger uitviel dan voorzien.

De zakenbank zei dat de meevaller te danken was aan sterke prestaties van ASML in alle segmenten.

Outlook

Voor het lopende tweede kwartaal rekent ASML op een omzet van 1,9 miljard tot 2,0 miljard euro met een brutomarge van 43 tot 44 procent. Aan de omzet draagt de nieuwe technologie Extreme Ultraviolet circa 200 miljoen euro bij.

Daarmee zit ASML ruim boven de 1,8 miljard euro waarop Morgan Stanley rekende. De marge ligt wel duidelijk onder de 46,5 procent waarop de analisten van de Amerikaanse zakenbank mikten.

Indien de orders voor de nieuwe technologie EUV echter buiten beschouwing wordt gelaten, dan verwacht financieel directeur Wolfgang Nickl dat de brutomarge in het lopende kwartaal vergelijkbaar zal zijn met die in de eerste drie maanden van 47,6 procent.

Hoewel ASML geen concrete outlook afgaf voor heel 2017, denkt CEO Peter Wennink dat de trends zullen doorzetten. De Veldhovense toeleverancier denkt dan ook dat 2017 duidelijk beter zal zijn dan 2016.

Morgan Stanley heeft een Overwogen advies op ASML met een koersdoel van 131,00 euro. Dinsdag sloot het aandeel op een rode beurs op 121,95 euro, een verlies van 0,05 euro ten opzichte van de voorgaande handelsdag.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 22:07 - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 21:30 - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

18 augustus 2017, 20:42 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ASML HOL... toevoegen aan uw watchlist 129,10 -0,65% -0,85 129,95