Beursblik: omzet Unilever hoger

Redactie ABM Financial News - 19 april 2017, 11:19

Bernstein hoopt op meer informatie omtrent desinvestering Spreads.

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft in de eerste drie maanden van 2017 een hogere omzet behaald ten opzichte van het eerste kwartaal van 2016, terwijl ook onderliggend de verkopen hoger lagen. Dit is de verwachting van 25 analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus van het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern. 

De analisten voorzien gemiddeld een 4,9 procent hogere kwartaalomzet van 13.160 miljoen euro. Overnames en desinvesteringen droegen per saldo 0,6 procent bij aan de omzetgroei. Gunstige valutamarkten droegen voor 2,2 procent bij aan de omzet.

De onderliggende omzet, exclusief eenmalige effecten van acquisities, desinvesteringen en valutaschommelingen, steeg volgens de analisten met 2,0 procent. De volumes daalden evenwel met 0,5 procent, terwijl de prijzen stegen met 2,5 procent, aldus de marktvorsers. 

Analist Andrew Wood van Bernstein merkte op dat 2016 nog een sterk jaar was voor Unilever, maar dat in het vierde kwartaal de autonome groei wat verzwakte. Daarbij speelden een uitdagende markt in Brazilië, een vertraging van de volumegroei in ontwikkelde markten en demonetisatie in India het bedrijf niet in de kaart.

In dit licht verwacht Wood dat de omzetgroei in het afgelopen kwartaal met 2,4 procent "ingetogen" was, tegen een lichte volumedaling maar een sterke prijsgroei vanwege valutagerelateerde inputkosten in Latijns-Amerika. 

Op sectorniveau verwacht Bernstein een "relatief zwak" kwartaal voor Voeding, vanwege Pasen dat dit jaar laat viel. De divisie dranken en ijs zal volgens Wood een verbetering laten zien van circa drie procent door een gemakkelijke vergelijkingsbasis. De resultaten binnen persoonlijke verzorging zijn nog steeds "glansloos" vanwege de huidige ontwikkelingen in India en Brazilië, zo verwacht de marktvorser. Ook huishoudelijke verzorging blijft volgens de analist een punt van aandacht, ondanks een gemakkelijke vergelijkingsbasis, waarbij een negatieve verkooptrend binnen Wasgoed op de resultaten drukt. 

Bernstein verwacht een handhaving van de outlook voor 2017. Dit zou betekenen dat Unilever uitgaat van een autonome omzetgroei van 3 tot 5 procent. Wood hoopt ook meer inzicht te krijgen in de geplande desinvestering van de divisie Spreads met margarines en bak- en kookmiddelen.

Eerder deze maand kwam Unilever met een strategische update, nadat het bedrijf een overnamebod van Kraft Heinz afwees. Unilever wil naast de desinvestering van Spreads, zijn organisatie versimpelen en aandeelhouders extra belonen met dividend en een aandeleninkoopprogramma. 

Unilever komt donderdag voorbeurs met de cijfers over het eerste kwartaal van 2017. Op een groen Damrak koerste het aandeel woensdag 0,4 procent lager op 47,66 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

31 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

1 uur geleden - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

1 uur geleden - Lees verder

Uitgelicht: Heijmans lieveling van de beurs

Bouwbedrijf is weer winstgevend.

2 uren geleden - Lees verder

Uitgelicht: TKH verrast met hoge kosten

Aandeel omlaag na sterke koersstijging dit jaar.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
UNILEVER toevoegen aan uw watchlist 49,87 -0,42% -0,21 50,08