Beursblik: positieve kwartaalupdate ASML

Redactie ABM Financial News - 19 april 2017, 09:44

Kepler Cheuvreux goed te spreken over orderinstroom.

(ABM FN-Dow Jones) De omzet en brutowinst van ASML hebben zich in het eerste kwartaal van 2017 beter dan voorzien ontwikkeld, maar de echte meevaller was de orderinstroom. Dit stelde analist Peter Olofsen van Kepler Cheuvreux woensdag.

ASML zag opdrachten voor 52 nieuwe machines binnenkomen, waarvan 3 EUV-machines. "Ruim boven onze verwachtingen", aldus Olofsen. De orderinstroom van 1,9 miljard euro was het hoogste niveau sinds het vierde kwartaal van 2010. De analist denkt dat de vraag naar EUV de komende kwartalen zal aanhouden, omdat klanten zeker willen zijn dat ze in de productieplanning voor 2018 worden opgenomen.

Voor de rest van het jaar rekent ASML op een aanhoudende gezonde vraag, waardoor de omzettaxatie van Kepler Chevreux van bijna 8,2 miljard euro voor 2017 gehandhaafd blijft. Olofsen rekent op de aflevering van 13 EUV-machines.

Kepler Cheuvreux heeft een koopaanbeveling op ASML met een koersdoel van 135,00 euro. Op een groene beurs daalde het aandeel woensdag 0,8 procent naar 120,85 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste daler.

15 minuten geleden - Lees verder

Intel stelt outlook 2017 opwaarts bij

Flink groei in eerste kwartaal.

26 minuten geleden - Lees verder

Meer omzet en winst Starbucks

Cijfers schieten tekort.

39 minuten geleden - Lees verder

Omzet GoPro boven verwachting

Kostenniveau teruggebracht door besparingen.

49 minuten geleden - Lees verder

Verdere groei voor Google

Omzet en winst hoger in eerste kwartaal.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.