Beursblik: positieve kwartaalupdate ASML

Redactie ABM Financial News - 19 april 2017, 09:44

Kepler Cheuvreux goed te spreken over orderinstroom.

(ABM FN-Dow Jones) De omzet en brutowinst van ASML hebben zich in het eerste kwartaal van 2017 beter dan voorzien ontwikkeld, maar de echte meevaller was de orderinstroom. Dit stelde analist Peter Olofsen van Kepler Cheuvreux woensdag.

ASML zag opdrachten voor 52 nieuwe machines binnenkomen, waarvan 3 EUV-machines. "Ruim boven onze verwachtingen", aldus Olofsen. De orderinstroom van 1,9 miljard euro was het hoogste niveau sinds het vierde kwartaal van 2010. De analist denkt dat de vraag naar EUV de komende kwartalen zal aanhouden, omdat klanten zeker willen zijn dat ze in de productieplanning voor 2018 worden opgenomen.

Voor de rest van het jaar rekent ASML op een aanhoudende gezonde vraag, waardoor de omzettaxatie van Kepler Chevreux van bijna 8,2 miljard euro voor 2017 gehandhaafd blijft. Olofsen rekent op de aflevering van 13 EUV-machines.

Kepler Cheuvreux heeft een koopaanbeveling op ASML met een koersdoel van 135,00 euro. Op een groene beurs daalde het aandeel woensdag 0,8 procent naar 120,85 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

Markten zien macrocijfers tegemoet.

1 uur geleden - Lees verder

Lowe's verlaagt winstverwachting ondanks stijgende resultaten

Amerikaanse doe-het-zelver handhaaft omzetverwachting.

1 uur geleden - Lees verder

Weinig beweging op Europese beurzen

Wachten op Jackson Hole.

1 uur geleden - Lees verder

Dochter Kardan haalt opdrachten Angola binnen

Voor bijna 300 miljoen dollar werk.

1 uur geleden - Lees verder

Beursblik: orderboek Sif richtpunt voor beleggers

Beleggers benieuwd naar bezetting Rotterdamse Maasvlakte.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.