Beursblik: sterke groei Heineken in Azie en Europa

Redactie ABM Financial News - 19 april 2017, 09:09

Volumes in Europa verrasten positief volgens Kepler Cheuvreux.

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in het afgelopen kwartaal beter dan verwacht gepresteerd, waarbij de brouwer vooral een sterke groei in Azië realiseerde. Dit stelde analist Richard Withagen van Kepler Cheuvreux woensdag in een reactie op de kwartaalcijfers van de brouwer. 

Heineken rapporteerde over de eerste drie maanden van 2017 een autonome volumegroei van 0,6 procent, hetgeen volgens Withagen beter dan verwacht was. De bedrijfsconsensus ging uit van een volumedaling van 0,5 procent en de analist ging zelf uit van een daling van 0,8 procent. De groei in Azië bleef daarbij sterk, terwijl ook de resultaten uit Mexico verder aantrokken, aldus Withagen. 

Ook de biervolumes uit Europa "verrasten positief" met een autonome groei van 0,5 procent tegenover een verwachte daling van 1,1 procent. In het Verenigd Koninkrijk stonden de volumes onder druk, nadat het Britse Tesco in maart van dit jaar flink in het Heineken-aanbod sneed. Verder blijft de Poolse markt uitdagend, zo stelde de marktvorser. 

Kepler Cheuvreux handhaafde het koopadvies voor Heineken met een koersdoel van 90,00 euro. Op een groen Damrak koerste het aandeel woensdag kort na opening van de beurzen 1,8 procent hoger op 81,98 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

2 uren geleden - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

3 uren geleden - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

3 uren geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
HEINEKEN toevoegen aan uw watchlist 86,85 -0,98% -0,86 87,71