Beursblik: Vopak boekt beter dan verwacht bedrijfsresultaat

Redactie ABM Financial News - 19 april 2017, 09:19

KBC Securities handhaaft Houden advies.

(ABM FN-Dow Jones) Vopak heeft in het eerste kwartaal een beter dan verwacht bedrijfsresultaat (EBITDA) geboekt, waarbij de winst in Nederland en EMEA daalde, terwijl het bedrijfsresultaat in Azië en de America's steeg. Dit concludeerde analist Dirk Verbiesen van KBC Securities woensdag in navolging op de resultaten over het eerste kwartaal van het Nederlandse tankopslagbedrijf.

De analist rekende op een EBITDA, exclusief eenmalige lasten, van 199,4 miljoen euro, terwijl het concern een bedrijfsresultaat rapporteerde van 203,1 miljoen euro. In het vierde kwartaal boekte het concern nog een bedrijfsresultaat van 338,8 miljoen euro. "Wij zijn van mening dat de stijging ten opzichte van het vierde kwartaal kan worden verklaard door een betere mix en/of lagere extra kosten, onderhouds- en verbeteringskosten.

De bezettingsgraad daalde in het eerste kwartaal tot 91 procent, versus 92 procent in het vierde kwartaal van 2016. Verbiesen rekende op een ongewijzigde bezettingsgraad, aangezien het management eerder met het volste vertrouwen aangaf te verwachten dat de bezettingsgraad in 2017 ten minste 90 procent zou bedragen.

De analist concludeerde in de komende jaren geen aanjagers voor aanzienlijke groei van de winst te zien. Daarnaast zal het hoge kostenniveau volgens Verbiesen de komende periode op de resultaten drukken en zullen de investeringen in nieuwe opslagcapaciteit pas in 2019 tot 2020 bijdragen aan de winst.

KBC Securities hanteert een Houden advies voor Vopak met een koersdoel van 40,00 euro. Het aandeel noteerde woensdag op een groen Damrak 5,4 procent hoger op 44,09 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste daler.

16 minuten geleden - Lees verder

Intel stelt outlook 2017 opwaarts bij

Flink groei in eerste kwartaal.

27 minuten geleden - Lees verder

Meer omzet en winst Starbucks

Cijfers schieten tekort.

39 minuten geleden - Lees verder

Omzet GoPro boven verwachting

Kostenniveau teruggebracht door besparingen.

50 minuten geleden - Lees verder

Verdere groei voor Google

Omzet en winst hoger in eerste kwartaal.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
VOPAK toevoegen aan uw watchlist 41,30 0,54% 0,22 41,08