Beursblik: Vopak boekt beter dan verwacht bedrijfsresultaat

Redactie ABM Financial News - 19 april 2017, 09:19

KBC Securities handhaaft Houden advies.

(ABM FN-Dow Jones) Vopak heeft in het eerste kwartaal een beter dan verwacht bedrijfsresultaat (EBITDA) geboekt, waarbij de winst in Nederland en EMEA daalde, terwijl het bedrijfsresultaat in Azië en de America's steeg. Dit concludeerde analist Dirk Verbiesen van KBC Securities woensdag in navolging op de resultaten over het eerste kwartaal van het Nederlandse tankopslagbedrijf.

De analist rekende op een EBITDA, exclusief eenmalige lasten, van 199,4 miljoen euro, terwijl het concern een bedrijfsresultaat rapporteerde van 203,1 miljoen euro. In het vierde kwartaal boekte het concern nog een bedrijfsresultaat van 338,8 miljoen euro. "Wij zijn van mening dat de stijging ten opzichte van het vierde kwartaal kan worden verklaard door een betere mix en/of lagere extra kosten, onderhouds- en verbeteringskosten.

De bezettingsgraad daalde in het eerste kwartaal tot 91 procent, versus 92 procent in het vierde kwartaal van 2016. Verbiesen rekende op een ongewijzigde bezettingsgraad, aangezien het management eerder met het volste vertrouwen aangaf te verwachten dat de bezettingsgraad in 2017 ten minste 90 procent zou bedragen.

De analist concludeerde in de komende jaren geen aanjagers voor aanzienlijke groei van de winst te zien. Daarnaast zal het hoge kostenniveau volgens Verbiesen de komende periode op de resultaten drukken en zullen de investeringen in nieuwe opslagcapaciteit pas in 2019 tot 2020 bijdragen aan de winst.

KBC Securities hanteert een Houden advies voor Vopak met een koersdoel van 40,00 euro. Het aandeel noteerde woensdag op een groen Damrak 5,4 procent hoger op 44,09 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: winstdruk Vopak duurt voort

ING handhaaft koopadvies.

25 minuten geleden - Lees verder

Italiaans consumentenvertrouwen omhoog

Ondernemersvertrouwen ook hoger in juni.

41 minuten geleden - Lees verder

DSM ziet sterke omzetgroei in China aanhouden - media

CEO verwacht belasting op CO2-uitstoot.

59 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: RBC verhoogt advies Air France-KLM

Koersdoel naar 20,00.

1 uur geleden - Lees verder

Valuta: euro en dollar in balans

Markt kijkt naar optredens monetaire beleidsmakers.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
VOPAK toevoegen aan uw watchlist 41,53 -1,52% -0,64 42,17