Beursupdate: Damrak opent licht hoger

Redactie ABM Financial News - 19 april 2017, 09:24

Kwartaalcijfers overwegend positief ontvangen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag licht hoger geopend. Kort na de opening koerste de AEX 0,2 procent hoger op 510,89 punten, terwijl de AMX eveneens 0,2 procent bijschreef. 

Onder de hoofdfondsen steeg Vopak aanzienlijk met 4,7 procent. Het Nederlandse tankopslagbedrijf zag in de eerste drie maanden de resultaten licht onder druk staan, maar herhaalde de verwachting in 2017 een bezettingsgraad te realiseren van ten minste 90 procent. Het bedrijfsresultaat, exclusief eenmalige items, zal daarbij in 2017 niet hoger uitkomen dan het resultaat van 2016.  

Ook de cijfers van ASML werden positief ontvangen. Het aandeel koerste 2,4 procent hoger, nadat het bedrijf voldeed aan de eigen verwachtingen. De resultaten trokken licht aan. Voor het lopende tweede kwartaal rekent ASML op een omzet van 1,9 miljard tot 2,0 miljard euro met een brutomarge van 43 tot 44 procent. Morgan Stanley noemde de cijfers sterker dan verwacht.

Verder won Heineken 1,1 procent, nadat de biervolumes in het afgelopen kwartaal onverwachts gestegen bleken. 

SBM Offshore gaf juist 1,7 procent prijs. Het aandeel noteert vandaag ex-dividend. Ook indexzwaargewicht Royal Dutch Shell kon in het licht van lagere olieprijzen niet in het groen komen. Het aandeel koerste 0,9 procent lager. 

AkzoNobel daalde 0,2 procent. Het bedrijf boekte op een vlakke winst een hogere kwartaalomzet als gevolg van sterke volumegroei in alle segmenten en acquisities. Het concern voorziet voor 2017 een circa 100 miljoen hogere EBIT dan in 2016. Het concern kondigde verder met een strategie-update aan om Specialty Chemicals af te gaan splitsen en de opbrengsten hiervan terug te laten vloeien naar aandeelhouders. AkzoNobel wil het reguliere dividend voor 2017 met 50 procent verhogen, verhoogde de financiële doelstellingen voor de komende jaren en kondigde verder het voornemen aan om 1 miljard euro als speciaal dividend te willen uitkeren.

In de Midkap was het TomTom dat op bijval van beleggers kon rekenen. Het aandeel won 3,2 procent, ondanks dat de omzet in het afgelopen kwartaal lager uitviel. Dit resulteerde desondanks in een verbetering van de brutomarge. NIBC sprak van "erg goede cijfers".

Verder stegen Arcadis en BE Semiconductor Industries tot 1,5 procent. 

WDP kon met een min van 0,6 procent het hoofd niet boven water houden. Corbion gaf 0,5 procent prijs.

Onder de kleinere fondsen steeg AMG Advanced Metallurgical Group met 1,3 procent, terwijl Nedap 2,1 procent daalde. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

BlackRock vergroot belang in Ahold Delhaize

Zowel kapitaalbelang als stemrecht verhoogd.

19 minuten geleden - Lees verder

King Street vergroot stemrecht in Eurocastle

Stemrecht boven de 5 procent meldingsgrens.

22 minuten geleden - Lees verder

Meer bedrijfsvoertuigen verkocht in Nederland

In EU stijging van 9 procent in mei.

36 minuten geleden - Lees verder

Thuisbezorgd.nl levert ook voor Pizza Hut

Pizza's per elektrische fiets.

40 minuten geleden - Lees verder

Damrak start vlak aan handelsdag

Wall Street sloot onveranderd.

47 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 519,39 -0,21% -1,09 520,48
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 805,62 0,53% 4,21 801,41
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 997,94 0,01% 0,07 997,87