Europese beurzen boeken bescheiden winsten

Redactie ABM Financial News - 19 april 2017, 19:10

Britse beurs sluit lager.

(ABM FN-Dow Jones)  De Europese beurzen zijn woensdag geëindigd met bescheiden winsten, na een wagonlading bedrijfsresultaten en na de slechtste beursdag in vijf maanden op dinsdag.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,24 procent tot 377,24 punten, licht herstellend van de verliezen van dinsdag. De Duitse DAX presenteerde een winst van 0,13 procent op 12.016,45 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,27 procent op 5.003,73 punten. 

Het Verenigd Koninkrijk beweegt zich steeds onafhankelijker van de beurzen op het Europese vasteland. De Britse FTSE 100 sloot 0,46 procent lager op 7.114,36 punten, voortbouwend op een verlies van 2,5 procent dinsdag. 

De daling van de Stoxx Europe 600 index van 1,1 procent op dinsdag kwam vooral door een verkoopgolf bij Britse grote fondsen, zoals mijnbouwfondsen, terwijl het Britse pond sterk steeg ten opzichte van de Amerikaanse dollar, nadat premier Theresa May onverwacht vervroegde verkiezingen uitschreef voor het Britse Lagerhuis.

De leider van de Britse conservatieve Tory-partij wil haar meerderheid in het Lagerhuis verder uitbouwen, om de Britse positie in de aankomende Brexit-onderhandelingen met de Europese Unie te verstevigen.

"Als alles volgens plan gaat voor de Britse regering, met een grotere meerderheid en een beslissend mandaat voor die onderhandelingen, is het ook aantrekkelijk dat overgangsregelingen mogelijk langer kunnen doorlopen tot de volgende verkiezingen in 2022", zei analist Ian Williams van Peel Hunt.

"De marktreactie, met name de sterke stijging van het Britse pond, lijkt logisch", stelde Williams. 

Hij wees erop dat de volatiliteit van de Europese aandelenbeurzen dinsdag op het hoogste niveau sinds het begin van het jaar lag, door nervositeit rond de Franse presidentsverkiezingen van aanstaande zondag.

Olie noteerde woensdag in het rood. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 1,43 procent tot 51,66 dollar, terwijl een juni-future Brent-olie 1,49 procent lager bewoog op 54,07 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,0711. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0718 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0733 op de borden.  

Op economisch gebied bleek de inflatie van de eurozone in maart inderdaad te zijn gezakt tot 1,5 procent, volgens definitieve cijfers van Eurostat, van 2 procent in februari.

De handelsbalans tussen de eurozone en de rest van de wereld keerde terug naar een overschot van 18 miljard euro.

Bedrijfsnieuws

Heineken sloot 1,1 procent hoger na een stijging van de nettowinst met 11 procent voor 's werelds tweede bierbrouwer.

Associated British Foods kon 1,3 procent bijschrijven. De eigenaar van retailer Primark verhoogde zijn dividend en verwachtingen voor het boekjaar 2017.

Burberry Group verloor 8 procent na een financiële update. De maker van luxe-artikelen zag de onderliggende omzet in het tweede halfjaar dalen.

Ook Zalando leverde in. De Duitse internetmodewinkel meldde een vergelijkbare winst over het eerste kwartaal, ondanks omzetgroei. Het aandeel zakte 3,7 procent. 

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,15 procent hoger op 2.345,56 punten. De Dow Jones index stond juist 0,26 procent lager. Technologiebeurs Nasdaq noteerde weer 0,56 procent in het groen. 


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

37 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen overwegend lager gesloten

Markt maakt zich op voor Jackson Hole symposium.

2 uren geleden - Lees verder

Damrak sluit lager

Afwachtende houding voorafgaand aan Jackson Hole.

3 uren geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 95,4 procent.

4 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Na aantal rustige dagen weer wat meer actie.

4 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.