Fed ziet bredere opwaartse druk op Amerikaanse lonen

Redactie ABM Financial News - 19 april 2017, 21:05

Beige Book meldt minder aanbod van laaggeschoold werk.

(ABM FN-Dow Jones) De verkrappende arbeidsmarkt zet opwaartse druk op de lonen in de Verenigde Staten, nu steeds meer Amerikaanse bedrijven moeilijk mensen kunnen krijgen voor laaggeschoold werk. Dat bleek woensdag uit een rapport van de Federal Reserve.

In een aantal regio's "beperkten een tekort aan werknemers en hogere arbeidskosten de groei in sommige sectoren, waaronder de maakindustrie, vervoer en de bouw", stelde de Fed woensdag in zijn maandelijkse Beige Book. Dat rapport verzamelt anecdotische informatie over de economische omstandigheden in de twaalf Amerikaanse regio's. Het rapport is gebaseerd op commentaren uit de periode medio februari tot en met eind maart.

Volgens het Fed-rapport "deden bescheiden loonstijgingen zich breder voor" en "hadden werkgevers in de meeste districten meer moeite om vacatures voor laaggeschoold werk te vullen, hoewel er meer vraag was naar arbeid voor hoger geschoolde werkers."

Meer in het algemeen zag de Fed de economische activiteit toenemen in alle 12 districten, in een bescheiden dan wel matig tempo. 

De inflatie bleek aantrekken, waarbij de prijsstijgingen als bescheiden werden aangemerkt. "Bedrijven verwachten overwegend dat milde tot gematigde prijsstijgingen in de komende maanden voortduren", volgens het rapport.

In sommige districten uitten bedrijven zorgen over de vooruitzichten voor het handelsbeleid onder de regering Trump. Ook waren er zorgen over de gevolgen van het strengere immigratiebeleid. "Bedrijven die toeristen bedienen in de Black Hills-regio meldden moeilijk arbeid te kunnen vinden, vooral de seizoensarbeid door immigranten waar zij traditioneel gebruik van maken", meldde de Federal Reserve Bank van Minneapolis. In het district van de San Francisco Fed waren "er minder hotelovernachtingen dan verwacht, door gewijzigd immigratiebeleid en zwaardere controles van reizigers uit het buitenland."

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

ABN AMRO verkoopt vastgoedleningen aan Cumberland

Leningen met waarde dik 200 miljoen euro.

44 minuten geleden - Lees verder

Rechter vindt informatieverstrekking Aegon beleggersverzekeringen onvoldoende

Schadevergoeding moet nog worden vastgesteld.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden stijgen licht

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen daalde naar 94,0 procent.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Volle agenda.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Enkele bedrijfscijfers op de rol.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.