Mediahuis en Van Puijenbroek lanceren bod op TMG

Redactie ABM Financial News - 19 april 2017, 21:57

Beleggers kunnen stukken vanaf donderdag aanmelden.

(ABM FN-Dow Jones) Mediahuis en VP Exploitatie hebben hun bod op Telegraaf Media Groep (TMG) gelanceerd met de publicatie van een biedingsbericht. Dat maakten de bedrijven woensdagavond bekend. 

Beleggers kunnen hun aandelen vanaf donderdag 20 april aanmelden onder het bod. De aanmeldingsperiode loopt tot 15 juni, tenzij deze wordt verlengd. Het bod wordt gestand gedaan als 70 procent van de aandelen is aangemeld.

De twee biedende partijen hebben al bijna 60 procent van de aandelen in handen en verwachten de deal in juli te kunnen afronden. VP Exploitatie is de investeringsmaatschappij van de familie Van Puijenbroek.

Op 1 juni wordt gelijktijdig met de geplande jaarvergadering een bijzondere aandeelhoudersvergadering belegd in Amsterdam, waarin het bod zal worden besproken met de aandeelhouders. 

Woensdag sprak de Centrale Ondernemingsraad van TMG zijn steun uit voor het bod, dat de voorkeur kreeg boven een concurrerend bod van John de Mol's Talpa.

"We komen nu in de finale fase van het biedingsproces", zei CEO Gert Ysebaert van Mediahuis. "Zoals we met de Ondernemingsraad zijn overeengekomen, zullen we in de komende tijd samen met de teams van TMG beoordelen hoe we snel een succesvol, stabiel en leidend Nederlands-Belgische multimediabedrijf kunnen bouwen."

Het bod van Mediahuis en VP Exploitatie van 6,00 euro per aandeel biedt een premie van 73 procent op de slotkoers van het aandeel op 13 december, voordat er sprake was van een mogelijke overname.

De raad van commissarissen van TMG, die tijdelijk ook handelt als uitvoerend bestuur, nadat zij bestuurders naar huis stuurde, steunt het bod unaniem en beveelt het bij de aandeelhouders aan. 

TMG zal na de overname worden geleid door Marc Vangeel, die de nieuwe CEO wordt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

BlackRock iets groter in AkzoNobel

Belang van ruim vier procent.

Gisteren - Lees verder

Invesco halveert belang in SBM Offshore

Belang nog nipt boven meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank kleiner in Wereldhave

Belang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank wat groter in Corbion

Belang van ruim 5 procent.

Gisteren - Lees verder

Beleggers positief de zomer in - ING Beleggersbarometer

Barometer licht lager in juni.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
TELEGRAA... toevoegen aan uw watchlist 6,20 -3,12% -0,20 6,40