Valuta: pond omhoog na terugdraaien shortposities

Redactie ABM Financial News - 19 april 2017, 09:30

Beter dan verwachte Europese inflatie kan steun voor euro zijn.

(ABM FN-Dow Jones) Het Britse pond is de laatste vierentwintig uur een gevraagde munt nadat de Britse premier Theresa May dinsdag nieuwe verkiezingen aankondigde. Deze verkiezingen kunnen de omgeving rondom Brexit wat kalmeren.

"Er zaten al ontstellend veel shortposities in het pond en met de aanstaande verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk lijkt er nu een kleine kans dat de Brexit niet doorgaat. Dat zorgt naar mijn idee voor een eerste aanzet tot een squeeze", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO.

De Britse pond noteerde woensdag op 1,2843 dollar, maar Boele verwacht dat de 1,30 dollar voor de Britse munt "geen probleem hoeft te zijn.

De aanstaande Franse verkiezingen zijn volgens Boele het eerstvolgende grote richtpunt. "Er is een kleine kans dat er een verrassende uitslag uit deze sessies komt rollen. Maar dan zijn we er in Frankrijk nog niet. In juni is het Lager Huis aan de beurt", aldus Boele.

Voor de korte termijn gaat de aandacht uit naar de inflatie in de eurozone over maart. "Als die duidelijk beter uitvalt dat verwacht, dan verwacht ik een stijging voor de euro", aldus de valutaspecialist.

Met een druk op de dollar tegen de achtergrond van de politieke onzekerheid, zoals bijvoorbeeld rondom Noord-Korea, noteerde de yen hoger. Volgens Boele is dat niet alleen toe te schrijven aan dollarzwakte, maar ook aan de huidige behoefte aan een veilige valuta. "De dollar is een cyclischer munt dan de yen, ook vanwege de renteverwachtingen", aldus Boele.

In China gaf premier Li Keqiang aan dat de regering vasthoudt aan de koers van de yuan. Voor de langere termijn willen bedrijven eerder yuans aanschaffen bij een stabiele koers.

De euro noteerde woensdag op 1,0732 dollar. De dollar noteerde op 108,82 yen en onveranderd op 6,8820 yuan.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Valuta: rustige start handelsweek op valutamarkt

Zwaartepunt vrijdag met publicatie Duitse Ifo-index.

13 minuten geleden - Lees verder

Kardan-dochter Tahal stapt in regeringsproject in Zambia

Landbouw- en waterproject heeft waarde van 176 miljoen dollar.

16 minuten geleden - Lees verder

Møller-Mærsk verkoopt olietak aan Total

Deense containerrederij ontvangt 7,45 miljard dollar.

19 minuten geleden - Lees verder

Koopwoningen in juli op jaarbasis weer duurder - CBS

Prijzen nog onder piekniveau van augustus 2008.

41 minuten geleden - Lees verder

Lagere opening Damrak voorzien

Rustige handelsdag voorzien.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.