Wall Street koers af op verlies

Redactie ABM Financial News - 19 april 2017, 21:38

IBM levert 5 procent in.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen lijken woensdag overwegend lager te gaan sluiten, omlaag getrokken door de oliefondsen en IBM. 

De toonaangevende S&P 500 index daalde een half uur voor de slotbel in New York 0,2 procent tot 2.337 punten, de Dow Jones index verloor 0,6 procent op 20.396 punten. De Nasdaq noteerde daarentegen 0,1 procent hoger op 5.859 punten.

De markt stond onder druk van een fors lager olieprijs, die aandelen in de energiesector omlaag trok. 

De daling van de Dow Jones-index werd vooral veroorzaakt door IBM.

De techreus verloor 5 procent na de tegenvallende kwartaalwinst die dinsdag nabeurs werd bekendgemaakt. De koers is daarmee weer terug op het niveau van vorig jaar december.

"IBM stelt voortdurend teleur maar is geen speler voor mij", zei analist Wayne Kaufman van Phoenix Financial Services. "Er zijn een paar bedrijven waar mensen naar kijken om het koffiedik van de markt te bestuderen, maar IBM hoort daar niet meer bij."

De energiesector drukte de S&P500-index, met een daling van 1,5 procent, door de daling van de olieprijs met bijna 4 procent. 

Dow-component Chevron verloor 1,5 procent en het collega-olieconcern ExxonMobil leverde 0,6 procent in. 

Eerder op de dag hield de brede index nog een beperkte winst vast, maar na de publicatie van het Beige Book van de Fed dook de index in de rode cijfers. Het rapport liet zien dat de stijgende lonen de inflatie nog niet sterk opdrijven. 

De financiële sector stond op een klein verlies, ondanks beter dan verwachte cijfers voor zakenbank Morgan Stanley, wat een goedmaker was voor de tegenvallende cijfers van Goldman Sachs dinsdag.

"We hebben een goede start van het cijferseizoen, met driekwart van de bedrijven die de verwachtingen overtreffen, hoewel er nog maar een klein aantal bedrijven hebben gerapporteerd", zei Kaufman. "Financials waren goed, met Goldman als enige landmijn. Maar we moeten goede winstcijfers blijven zien om vraag te blijven creëren voor beleggers."

Olie sloot woensdag in het rood.De mei-future voor een vat ruwe olie sloot 1,97 dollar lager, of 3,8 procent, op 50,44 dollar, terwijl een juni-future Brent 3,55 procent goedkoper werd op 52,94 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0713. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0725 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0729 op de borden.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Amerikaanse industrie in maart meer heeft geproduceerd dan in februari. Tevens bleek het aantal in aanbouw genomen woningen in maart te zijn gedaald. 

Bedrijfsnieuws

Intuitive Surgical steeg 6,8 procent nadat de maker van chirurgische robots de verwachtingen van Wall Street voor dit kwartaal overtrof.

Facebook won 0,7 procent. Dinsdag kondigde het sociale mediabedrijf een nieuwe 'augmented reality'-platform op basis van camera's aan.

Het aandeel BlackRock zakte 1,9 procent. De grootste geldbeheerder ter wereld rapporteerde een hogere omzet, winst en beheerd vermogen.

Yahoo verloor 1,2 procent, ondanks beter dan verwachte winstcijfers voor het internetbedrijf.  

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

11 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.