Zalando ziet resultaten verder aantrekken

Redactie ABM Financial News - 19 april 2017, 08:40

Outlook 2017 gehandhaafd.

(ABM FN-Dow Jones) Zalando heeft in het eerste kwartaal van 2017 op jaarbasis een fors hogere omzet geboekt en handhaafde de outlook voor het lopende jaar. Dit meldde de Duitse online kledingverkoper woensdag voorbeurs bij de publicatie van de voorlopige kwartaalcijfers. 

Bestuurder Rubin Ritter zei dat Zalando een "sterk groeimomentum" kende in de eerste drie maanden van 2017 en "volledig op schema" ligt om dit jaar de doelstellingen te realiseren. 

De omzet van Zalando kwam in het eerste kwartaal van 2017 uit tussen de 971 miljoen en 987 miljoen euro, wat een gemiddelde stijging betekent van 23,0 procent. In het eerste kwartaal van 2016 bedroeg de omzet nog 796,1 miljoen euro. 

Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBIT) kwam naar verwachting uit tussen de 10 miljoen en 30 miljoen euro met een EBIT-marge van 1,0 tot 3,0 procent, terwijl dit vorig jaar nog 20,2 miljoen euro was met een marge van 2,5 procent.

Zalando handhaafde de outlook voor het lopende jaar. Dit betekent dat de kledingverkoper nog steeds mikt op een omzetgroei die tussen de bandbreedte van 20 tot 25 procent ligt. De aangepaste EBIT-marge zal naar verwachting tussen de 5,0 en 6,0 procent uitkomen.

Zalando publiceert op 9 mei voorbeurs de definitieve cijfers over het eerste kwartaal.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Speciaal dividend voor aandeelhouders Costco Wholesale

Aandeelhouders ontvangen 7,00 dollar per aandeel.

20 minuten geleden - Lees verder

Australische consumentenprijzen stijgen minder hard dan verwacht

Prijsstijging eerste kwartaal 0,5 procent.

25 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Rentebesluit ECB en diverse economische groeicijfers.

35 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen weer van start.

36 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Cijferseizoen weer gestart.

37 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.