Amerikaanse futures wijzen op hogere opening

Redactie ABM Financial News - 20 april 2017, 12:52

Handelsdag in afwachting van kwartaalcijfers.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,3 procent in het groen.

Daarmee worden de verliezen van een dag eerder grotendeels gecompenseerd. Wall Street sloot woensdag lager met name vanwege de fors lagere olieprijs. Donderdag wordt de olieprijs gesteund door commentaar van de Saoedische minister van Energie Khalid Al-Falih dat de OPEC-productie-overeenkomst over een tijdelijke verlaging van de productie waarschijnlijk verlengd zal worden.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de Verenigde Staten een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnt de Philly Fed-index van april, gevolgd door de wekelijkse steunaanvragen en de leidende indicatoren van maart.

Olie noteerde donderdag in het groen. Een mei-future West Texas Intermediate steeg 0,8 procent tot 51,24 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,8 procent duurder werd op 53,35 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0758. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0738 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0713 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

EBay kan donderdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het internetveilinghuis over het eerste kwartaal een daling van de winst rapporteerde ondanks een hogere omzet. Daarnaast gaf het concern een teleurstellende winstverwachting af. Het aandeel verloor in de elektronische handel voorbeurs 1,9 procent.

Qualcomm noteerde voorbeurs 2,3 procent hoger, nadat de chipmaker woensdag beter dan verwachte resultaten rapporteerde.

Verizon Communication presenteert voorbeurs kwartaalresultaten en noteerde in aanloop naar de publicatie 1,8 procent hoger. Ook AkzoNobel-belager PPG Industries en Sherwin-Williams komen met cijfers.

De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel publiceert nabeurs tevens kwartaalcijfers. In de elektronische handel voorbeurs werd nog niet gehandeld in het aandeel.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,2 procent lager op 2.338,17 punten. De Dow Jones index eindigde 0,6 procent in het rood op 20.404,49 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg juist 0,2 procent tot 5.863,03 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 22:07 - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 21:30 - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

18 augustus 2017, 20:42 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.