Beursblik: Arcadis sterk in Europa maar werkkapitaal blijft zwak

Redactie ABM Financial News - 20 april 2017, 10:15

Resultaten beter dan verwacht volgens NIBC.

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van Arcadis in het eerste kwartaal zijn beter dan verwacht, maar het gaat lang nog niet overal goed, waardoor de situatie verre van ideaal is. Dit schreef analist Edwin de Jong van NIBC donderdag.

De beter dan verwachte cijfers komen volgens de analist vooral door sterke prestaties in Europa. Volgens De Jong doet Arcadis het goed in Nederland en Duitsland, maar ook in het Verenigd Koninkrijk. Ook in Noord-Amerika was een verbetering zichtbaar ten opzichte van vorig jaar, wat volgens de marktvorser kan betekenen dat de omzetdaling daar tot een einde is gekomen.

Marges waren ook goed volgens de analist, die opmerkt dat het eerste kwartaal normaal gesproken één van de zwakkere periodes is voor Arcadis.

De ontwikkeling van het werkkapitaal was echter minder positief. Afgezet tegenover de omzet was sprake van een stijging en volgens De Jong was uitgedrukt in euro's de seizoensgebonden groei groter dan vorig jaar. Dit komt vooral door problemen met het innen van rekeningen in het Midden-Oosten. Arcadis verwacht dat in het tweede en derde kwartaal grote betalingen binnenkomen in deze regio waardoor het werkkapitaal zal verbeteren.

De Jong merkte ook op dat Arcadis in zijn kwalitatieve outlook iets positiever lijkt te zijn geworden over de markten in Azië. De analist heeft het idee dat Arcadis denkt dat de bodem achter de rug is.

Op een groene beurs noteerde het aandeel Arcadis donderdag 2,0 procent lager op 14,21 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Alle agendapunten VNC goedgekeurd

Komende Bava stemt over one tier board.

10 minuten geleden - Lees verder

Wall Street klaar voor lagere opening

Markten zien macrocijfers tegemoet.

50 minuten geleden - Lees verder

VDL Nedcar start assemblage van BMW X1

Nederlands bedrijf bouwt weer model voor Duitse autofabrikant.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

Markten zien macrocijfers tegemoet.

2 uren geleden - Lees verder

Lowe's verlaagt winstverwachting ondanks stijgende resultaten

Amerikaanse doe-het-zelver handhaaft omzetverwachting.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ARCADIS toevoegen aan uw watchlist 17,97 3,51% 0,61 17,36