Beursblik: Arcadis sterk in Europa maar werkkapitaal blijft zwak

Redactie ABM Financial News - 20 april 2017, 10:15

Resultaten beter dan verwacht volgens NIBC.

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van Arcadis in het eerste kwartaal zijn beter dan verwacht, maar het gaat lang nog niet overal goed, waardoor de situatie verre van ideaal is. Dit schreef analist Edwin de Jong van NIBC donderdag.

De beter dan verwachte cijfers komen volgens de analist vooral door sterke prestaties in Europa. Volgens De Jong doet Arcadis het goed in Nederland en Duitsland, maar ook in het Verenigd Koninkrijk. Ook in Noord-Amerika was een verbetering zichtbaar ten opzichte van vorig jaar, wat volgens de marktvorser kan betekenen dat de omzetdaling daar tot een einde is gekomen.

Marges waren ook goed volgens de analist, die opmerkt dat het eerste kwartaal normaal gesproken één van de zwakkere periodes is voor Arcadis.

De ontwikkeling van het werkkapitaal was echter minder positief. Afgezet tegenover de omzet was sprake van een stijging en volgens De Jong was uitgedrukt in euro's de seizoensgebonden groei groter dan vorig jaar. Dit komt vooral door problemen met het innen van rekeningen in het Midden-Oosten. Arcadis verwacht dat in het tweede en derde kwartaal grote betalingen binnenkomen in deze regio waardoor het werkkapitaal zal verbeteren.

De Jong merkte ook op dat Arcadis in zijn kwalitatieve outlook iets positiever lijkt te zijn geworden over de markten in Azië. De analist heeft het idee dat Arcadis denkt dat de bodem achter de rug is.

Op een groene beurs noteerde het aandeel Arcadis donderdag 2,0 procent lager op 14,21 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Valuta: dollar en pond mogelijk onder druk

Amerikaanse schuldenplafond in vizier.

11 minuten geleden - Lees verder

Geldhoeveelheid eurozone neemt toe

Toename van 5,3 procent in maart.

13 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: ABN AMRO start volgen Coca-Cola European Partners met Verkopen advies

Koersdoel vastgesteld op 32,00 euro.

22 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: blijft voorzichtig met Gemalto

Bryan Garnier plaatst vraagtekens bij nieuwe winstverwachting.

28 minuten geleden - Lees verder

Winst Royal Bank of Scotland overtreft verwachtingen

Bank verwacht winstgevendheid in 2018.

35 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ARCADIS toevoegen aan uw watchlist 16,00 -1,96% -0,32 16,32