Beursblik: JPMorgan verhoogt koersdoel AkzoNobel

Redactie ABM Financial News - 20 april 2017, 08:49

Advies gehandhaafd op Neutraal.

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Cazenove heeft donderdag het koersdoel voor AkzoNobel verhoogd van 71,50 naar 80,00 euro met een ongewijzigd Neutraal advies, volgend op de strategie-update van het verf- en chemieconcern een dag eerder.

Een belangrijke boodschap van de update was volgens de analisten van JPMorgan dat een aanzienlijke verbetering van de omzetgroei de belangrijkste factor is achter de voorziene substantiële verbetering van de winstmarge tot 2020.

AkzoNobel voorziet voor de periode 2016 tot 2020 voor de divisies Paints & Coatings en Chemicals een samengestelde jaarlijkse gemiddelde omzetgroei van 4 procent. Dit is volgens de analisten een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de periode 2013 tot 2016, toen bij Paints & Coatings en Chemicals een groei werd gerealiseerd van achtereenvolgens 0,4 procent en een krimp van 1,0 procent.

"De resultaten van het management in de afgelopen jaren op het gebied van herstructurering en margeverbetering wordt gewaardeerd", aldus JPMorgan. Tot slot concludeerde JPMorgan dat de aangekondigde afsplitsing van de chemiedivisie het aandeel zal ondersteunen.  

Het aandeel AkzoNobel sloot woensdag op een groen Damrak 0,3 procent hoger op 78,53 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

HP boekt lagere winst

Voormalige hardware divisie van Hewlett Packard verhoogt outlook hele fiscale boekjaar.

34 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

59 minuten geleden - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AKZO NOBEL toevoegen aan uw watchlist 78,35 0,84% 0,65 77,70