Beursblik: JPMorgan verhoogt koersdoel AkzoNobel

Redactie ABM Financial News - 20 april 2017, 08:49

Advies gehandhaafd op Neutraal.

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Cazenove heeft donderdag het koersdoel voor AkzoNobel verhoogd van 71,50 naar 80,00 euro met een ongewijzigd Neutraal advies, volgend op de strategie-update van het verf- en chemieconcern een dag eerder.

Een belangrijke boodschap van de update was volgens de analisten van JPMorgan dat een aanzienlijke verbetering van de omzetgroei de belangrijkste factor is achter de voorziene substantiële verbetering van de winstmarge tot 2020.

AkzoNobel voorziet voor de periode 2016 tot 2020 voor de divisies Paints & Coatings en Chemicals een samengestelde jaarlijkse gemiddelde omzetgroei van 4 procent. Dit is volgens de analisten een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de periode 2013 tot 2016, toen bij Paints & Coatings en Chemicals een groei werd gerealiseerd van achtereenvolgens 0,4 procent en een krimp van 1,0 procent.

"De resultaten van het management in de afgelopen jaren op het gebied van herstructurering en margeverbetering wordt gewaardeerd", aldus JPMorgan. Tot slot concludeerde JPMorgan dat de aangekondigde afsplitsing van de chemiedivisie het aandeel zal ondersteunen.  

Het aandeel AkzoNobel sloot woensdag op een groen Damrak 0,3 procent hoger op 78,53 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bedrijfscijfers, inkoopmanagersindexen en banenrapport in verschiet

Rustige weekstart door Dag van de Arbeid.

4 uren geleden - Lees verder

Groeitempo Chinese dienstensector omlaag - Overheid

Inkoopmanagersindex in april naar 54,0.

5 uren geleden - Lees verder

Groeitempo Chinese industrie loopt terug - Overheid

Inkoopmanagersindex in april naar 51,2.

5 uren geleden - Lees verder

Beleggersvertrouwen blijft hoog en stabiel - ING BeleggersBarometer

AEX naar verwachting in de komende maanden omhoog.

Gisteren - Lees verder

Inverko klaar om uit eigen as te herrijzen

CEO voert orienterende gesprekken met kandidaten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AKZO NOBEL toevoegen aan uw watchlist 80,28 1,36% 1,08 79,20