Beursblik: koersdruk ASML betekent instapmoment

Redactie ABM Financial News - 20 april 2017, 08:19

Theodoor Gilissen Bankiers werkt aan verhoging koersdoel.

(ABM FN-Dow Jones) De koersdruk bij ASML betekent een mooi instapmoment. Dit schreef analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers donderdag.

ASML opende woensdag de boeken, maar na opmerkingen van CEO Peter Wennink zag Versteeg de koers van het aandeel flink onder druk komen te staan. Op de Nasdaq sloot het fonds zelfs bijna 3 procent lager.

De analist wees specifiek op een uitspraak van Wennink over de oplevering van het aantal EUV-machines in 2018. Hoewel ASML de capaciteit heeft om 24 van dergelijke machines uit te leveren, lijkt de topman het volgens Versteeg "prima" te vinden dat de markt uitgaat van 20 systemen. De analist merkte wel op dat de topman van ASML "altijd voorzichtig is".

Versteeg noemde het echter belangrijker wat Wennink zei voor zijn opmerking over EUV in 2018. De CEO zei te werken aan het afronden van een order voor een hele serie machines, vermoedelijk van Samsung. "Als deze grote order wordt bekendgemaakt, kan dat nog een mooie koerssprong geven. Daarnaast sprak Wennink van 'at least one'. Dat betekent dus dat hij meerdere grote orders verwacht", aldus de analist.

Momenteel heeft Theodoor Gilissen Bankiers een Aanbevolen advies op ASML met een koersdoel van 125,00 euro. Versteeg werkt evenwel aan een hoger koersdoel.

Het aandeel ASML sloot woensdag op een groen Damrak 1,9 procent lager op 119,70 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Aperam presteert conform eigen verwachtingen

Voorzichtig over derde kwartaal.

34 minuten geleden - Lees verder

KPN koploper op groen Damrak

Wachten op Amerikaans rentebesluit.

54 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Later in de week inflatiecijfers en Amerikaanse groeidata.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Volle agenda.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Agenda loopt vol.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ASML HOL... toevoegen aan uw watchlist 132,35 0,65% 0,85 131,50