DPA Group houdt last van DBA-wet

Redactie ABM Financial News - 20 april 2017, 07:56

Omzet en nettowinst omlaag in eerste kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) DPA Group heeft de omzet en de nettowinst in het eerste kwartaal van 2017 onder druk zien komen te staan, waarbij de Wet DBA een negatieve rol speelde. Dit maakte de detacheerder donderdag voorbeurs bekend.

De omzet over de eerste drie maanden daalde op jaarbasis van 33,2 miljoen naar 31,1 miljoen euro. DPA schreef deze afname voor een belangrijk deel toe aan de Wet DBA, waardoor een daling van de omzet uit de bemiddeling van zelfstandige professionals optrad van 37 procent in het eerste kwartaal.

In het eerste kwartaal van 2017 is 11 procent van de bij opdrachtgevers gewerkte uren ingevuld door zelfstandige professionals via DPA. Dit was in hetzelfde kwartaal van het voorgaande jaar 16 procent.

De omzet uit zelfstandig professionals daalde 70 procent, of een omzetverlies van 4,1 miljoen euro en een margedaling van 700.000 euro.

Autonoom steeg het aantal FTE's met 4,0 procent en ook de omzet hieruit liep op jaarbasis met dit percentage op autonome basis op. Zonder de overnames van PeopleGroup en het verkochte DPA CreditForce daalde de omzet autonoom 8,9 procent.

De brutowinst van het bedrijf uit Amsterdam daalde in de verslagperiode van 8,8 miljoen naar 8,7 miljoen euro, terwijl de brutomarge juist steeg van 26,5 naar 27,9 procent.

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) zakte met 100.000 euro naar 3,0 miljoen euro en een daling van die omvang tekende zich ook af bij nettowinst, die uitkwam op 1,1 miljoen euro.

Outlook

DPA gaf donderdag geen outlook af, maar stelde wel de Wet DBA ook in het tweede kwartaal van 2017 naar verwachting een negatief effect op de omzet van de onderneming heeft, waarna dit eenmalige effect in het tweede helft van het jaar zal minimaliseren.

Het effect van de omzetdaling probeert DPA op te vangen met autonome groei. Dit gaat gepaard met extra investeringen in eigen professionals in loondienst, young professional programs en start-ups en scale-ups.

Het aandeel DPA Group sloot woensdag op een groen Damrak 1,2 procent hoger op 1,75 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

11 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
DPA toevoegen aan uw watchlist 1,67 0,00% 0,00 1,67