Lagere resultaten Arcadis

Redactie ABM Financial News - 20 april 2017, 07:29

Cijfers beter dan verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) Arcadis heeft beter dan verwachte resultaten behaald in het eerste kwartaal van 2017, die evenwel lager waren dan dezelfde periode een jaar terug. Dit bleek donderdag uit de cijfers van het internationale advies- en ingenieursconcern.

De operationele EBITA daalde van 51,4 miljoen euro naar 46,7 miljoen euro. De bijbehorende marge zakte van 8,1 naar 7,4 procent. De analistenconsensus ging uit van 42 miljoen euro met een marge van 6,9 procent.

De netto-omzet daalde van 634 miljoen naar 628 miljoen euro. Hier was op 611 miljoen euro gerekend. Autonoom was sprake van een daling met 1 procent, ten opzichte van een autonome omzetdaling van 3 procent in het eerste kwartaal van 2016.

De orderportefeuille bedroeg 2,3 miljard euro, wat 5 procent minder was dan een jaar terug door annuleringen in 2016. Ten opzichte van begin dit jaar was daarentegen sprake van een autonome groei met 5 procent. Volgens Arcadis was met name sprake van groei in Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en continentaal Europa, terwijl dalingen zichtbaar waren in Brazilië en het Midden-Oosten.

Het werkkapitaal afgezet tegen de bruto omzet kwam uit op 19,9 procent. Een jaar terug was dit 18,9 procent. De nettoschuld nam toe van 494 miljoen euro eind 2016 naar 556 miljoen euro vanwege een sterke dollar en een hoger werkkapitaal in het Midden-Oosten. Arcadis heeft moeite met het innen van rekeningen in deze regio wat leidde tot een verslechtering van het werkkapitaal en een punt van zorg is voor analisten. Arcadis zei te verwachten dat "belangrijke mijlpalen" naar verwachting worden bereikt in het tweede en derde kwartaal, waardoor dit jaar rekeningen betaald zullen worden. 

Outlook

Arcadis handhaafde de eerder afgegeven outlook die geen concrete voorspellingen bevat. Het ingenieursbedrijf ziet over het algemeen een positief sentiment bij klanten in de private sector, maar onzekerheid in Azië. Hogere olieprijzen zijn positief voor de olie- en gassector. Voor Brazilië verwacht Arcadis pas een verbetering in de tweede helft van het jaar.

Het aandeel Arcadis sloot woensdag op een groene beurs 1,9 procent lager op 14,66 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Gemalto verlaagt opnieuw winstverwachting

Omzetdaling eerste kwartaal conform verwachting.

1 uur geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste daler.

Gisteren - Lees verder

Intel stelt outlook 2017 opwaarts bij

Flink groei in eerste kwartaal.

Gisteren - Lees verder

Meer omzet en winst Starbucks

Cijfers schieten tekort.

Gisteren - Lees verder

Omzet GoPro boven verwachting

Kostenniveau teruggebracht door besparingen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ARCADIS toevoegen aan uw watchlist 16,32 0,74% 0,12 16,20