Lichte omzetgroei Nestle

Redactie ABM Financial News - 20 april 2017, 07:36

Autonome groei in lijn met jaardoelstelling.

(ABM FN-Dow Jones) Nestlé heeft in de eerste drie maanden van 2017 de omzet licht zien stijgen. Dit bleek uit het kwartaalrapport van de Zwitserse voedingsmiddelenproducent.

CEO Mark Schneider sprak van een "bijzonder uitdagende" start van het jaar, met een lastige vergelijkingsbasis en andere seizoenseffecten. "We vonden de groei in Azië en de veerkracht van de consumentenbestedingen in Europa bemoedigend", voegde de topman daaraan toe. Daarentegen was de consumentenvraag in de Amerika's volgens Schneider "zwak".

De omzet steeg met 0,4 procent naar 21,0 miljard Zwitserse frank, omgerekend circa 19,6 miljard euro. Autonoom lag de groei evenwel op 2,3 procent, waarvan 1,0 procentpunt te danken was aan hogere prijzen. Wisselkoersen drukten de omzet juist met 0,4 procent.

Nestlé groeide vooral in de opkomende markten sterk, met 4,3 procent. In de ontwikkelde markten lag de groei op 0,8 procent.

Outlook

Volgens CEO Schneider lag de groei in het eerste kwartaal in lijn met de jaardoelstellingen van de voedingsmiddelenproducent. Nestlé herhaalde de outlook voor heel 2017 dan ook. De onderneming mikt op een autonome groei van 2 tot 4 procent.

Om de toekomstige winstgevendheid aan te jagen, zal Nestlé de reorganisatiekosten in 2017 "aanzienlijk" verhogen, waardoor de winstmarge uit handel, gerekend in constante wisselkoersen, zich vermoedelijk vlak zal ontwikkelen. De onderliggende winst per aandeel zal, eveneens tegen constante wisselkoersen, volgens de producent wel stijgen.

Het aandeel Nestle sloot woensdag 0,9 procent lager op 75,20 frank.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Electrolux boekt hogere winst en omzet

Zweeds concern profiteert van gunstige wisselkoersen.

9 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: geen verrassingen bij Galapagos

Jefferies tevreden over ambities op vlak van drievoudige combinatietherapie.

15 minuten geleden - Lees verder

Barclays boekt hogere resultaten

Britse bank twee maanden verwijderd van de afronding herstructurering.

20 minuten geleden - Lees verder

Damrak voorzichtig uit de startblokken

Rest van Europa opent ook vrijwel onveranderd.

28 minuten geleden - Lees verder

Linde boekt hogere resultaten

Verbetering efficiency werpt vruchten af.

37 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.