NSI boekt flink hoger resultaat

Redactie ABM Financial News - 20 april 2017, 07:47

Bezettingsgraad eind maart op 78,1 procent.

(ABM FN-Dow Jones) NSI heeft in het eerste kwartaal van 2017 een hoger direct resultaat geboekt. Dit meldde het Nederlandse vastgoedfonds NSI donderdag voorbeurs.

"De strategische update van half februari heeft een duidelijke doelstelling voor NSI voor de komende jaren gesteld", zei CEO Bernd Stahli in een toelichting op de resultaten. "NSI wil dé toonaangevende vastgoedinvesteerder en manager in de Nederlandse kantorenmarkt worden en het rendement voor aandeelhouders maximaliseren, middels pro-actief vermogensbeheer, gerichte 'asset rotatie' en standvastig balansbeheer", aldus Stahli.

Daarnaast meldde de bestuurder gesprekken te voeren over de mogelijke verkoop van een aantal retail-vastgoedobjecten.

De bruto huurinkomsten uit voortgezette activiteiten bedroeg in het eerste kwartaal 15,8 miljoen euro, versus 15,1 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

NSI boekte in de eerste drie maanden van 2017 een direct resultaat, bestaande uit de huuropbrengsten, verminderd met de exploitatiekosten, beheerskosten, algemene kosten en financieringskosten, van 10,2 miljoen euro, versus 7,8 miljoen euro een jaar eerder.

Het indirecte resultaat, inclusief de fluctuerende herwaarderingen van het vastgoed, kwam uit op 2,2 miljoen euro, tegenover 3,4 miljoen euro negatief in dezelfde periode een jaar eerder.

Daarmee noteerde het totale beleggingsresultaat, de som van het directe en indirecte resultaat op 12,4 miljoen euro, in vergelijking tot 4,4 miljoen euro een jaar eerder.

De bezettingsgraad kwam ultimo maart 2017 uit op 78,1 procent, versus 78,6 procent eind 2016.

Outlook 

NSI meldde dat de uitvoer van de nieuwe strategie tot dusver naar wens verloopt, waarbij de doorlopende asset rotatie bijdraagt aan de algemene kwaliteit en effiëncy van de portefeuille en het totale rendement voor de onderneming. Het is volgens het concern nog te vroeg om een verwachting uit te spreken  de winst per aandeel in 2017.

"Verdere rotatie van activa kan nog steeds een significante impact hebben op de vooruitzichten voor dit jaar", aldus NSI. "Het positieve effect van lagere bedrijfskosten, lagere overheadkosten en lagere financieringskosten zullen de mogelijke negatieve effecten van desinvesteringen beperken", voegde het vastgoedconcern toe.

Het aandeel NSI sloot woensdag op een groen Damrak 0,9 procent hoger op 3,91 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street richting lagere opening

Na lang weekend weer handel in New York.

11 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse inkomens stijgen conform verwachting

Zowel inkomens als uitgaven stijgen met 0,4 procent.

23 minuten geleden - Lees verder

Duitse inflatie loopt minder hard op

Consumentenprijzen stijgen in mei 1,5 procent.

57 minuten geleden - Lees verder

VimpelCom wil leningen herfinancieren

Aflossing gekoppeld aan uitgifte nieuwe obligaties.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse futures wijzen op licht lagere opening Wall Street

Na lang weekend weer handel in New York.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
NIEUWE S... toevoegen aan uw watchlist 3,86 0,00% 0,00 3,86