Olie sluit licht lager

Redactie ABM Financial News - 20 april 2017, 20:47

Stabiliseert na forse daling woensdag.

(ABM FN) De olieprijs schommelde donderdag tussen verlies en winst, na de forse daling van woensdag, maar is uiteindelijk licht lager gesloten.

De juni-future voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange 0,14 dollar lager, of 0,3 procent, op 50,71 dollar.

De olieprijs slingerde donderdag heen en weer tussen aanhoudende zorgen over de stijgende Amerikaanse olieproductie en signalen dat andere grote olieproducenten hun akkoord om de productie te beperken tot en met de tweede helft van het jaar willen verlengen.

Saoedi-Arabië, de leider van de Organisatie van olie-exporterende landen, zei dat het kartel waarschijnlijk volgende maand een akkoord bereikt om de productiebeperkingen te verlengen. 

Woensdag zakte de olieprijs, nadat de voorraden onverwacht stegen en dook de olieprijs onder 51 dollar nadat het Beige Book de Fed geen signalen gaf om der rente in juni niet te verhogen. Daardoor steeg de dollar en daalde de olieprijs verder, volgens een marktcommentator.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 22:07 - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 21:30 - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

18 augustus 2017, 20:42 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AHOLD KON toevoegen aan uw watchlist 16,70 -0,71% -0,12 16,82